Invenții românești. Tractorul cu un sistem ecologic de distrugere a buruienilor cu aburi

foto: libertatea.ro

Invenții românești! Tractorul cu un sistem ecologic de distrugere a buruienilor cu aburi, prășitoarea care pozează culturile și mașina plutitoare de recoltat stuf au fost inventate de cercetătorii de la Institutul Naţional de Mașini Agricole. Noile mașini agricole românești au șanse să revoluționeze modul în care se face agricultură. 

Tractorul care combate ecologic buruienile – ar putea revoluționa agricultura bio. Practic, echipamentul se folosește de căldura noxelor eliminate de motorul tractorului pentru a încălzi apa și a o transforma în aburul ucigător pentru buruieni.

„Aici avem dispozitivul în care se introduce efectiv apă, avem o pompă jos, iar prin acționarea pompei apa este transportată în față unde folosind noxele încălzim efectiv apa producând aburi, la o temperatură de 80-100 de grade, la trecerea tractorului printre rânduri. Nu distruge plantele datorită acestei fuste, cum îi spunem noi. Este un model experimental, dezvoltat în acest an. Se poate observa în interior, duza prin care acest abur este injectat asupra buruienilor”, explică dr. ing Iulian Voicea pentru reporterii de la Libertatea.

Și ”nebunia” cercetătorilor nu se oprește aici. Zilierii ar putea fi istorie dacă în orice gospodărie de la țară ar exista prășitoarea printre rânduri și camera video care pozează plantele și separă buruienile de cultura bună. „Noi avem o bază de date cu buruienile, iar efectiv mașina cu partea de automatizare recunoaște buruiana de planta în sine. Este un model experimental de mașină de prășit printre rânduri. Efectiv aceasta este dotată cu două camere care recunosc buruienile între rânduri și cu ajutorul unor cuțite distruge doar buruienile”, mai spune cercetătorul care e decis să rămână în țară.

„Sunt foarte pasionat de ce fac în momentul de față în țară și cred că România chiar merită mai multă atenție din partea tinerilor și atâta timp cât sistemul educațional investește în noi, ar trebui să dăm și noi ceva înapoi”, a mai spus cercetătorul.

Articolul integral și video pe libertatea.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *