Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Savanții cred cu tărie că mamuții vor fi readuși la viață în următorii ani: ”Avem deja informaţiile necesare”

foto: cnet.com

Ultimii giganti ai planetei au disparut in totalitate acum 4.000 de ani,iar cercetatorii cred cu tarie ca mamutii vor fi readusi la viata in urmatorii 2 ani.

Aceste bestii impresionante traiau in tota Europa,Asia,Africa si America de Nord in timpul ultimei ere glaciare cu mii de ani inainte ca omul sa-i vaneze si sa-i faca sa dispara in totalitate ca specie si schinbarile climatice masive sa aiba loc.

Acum,prin intermediul ingineriei genetice,oamenii de stiinta spun ca sunt pe punctul de a readuce la viata aceste creaturi demult disparute.

Într-un interviu pentru The Guardian, expertul George Church a declarat că „scopul echipei este de a produce un embrion de elefant-mamut. Este vorba de un elefant cu o serie de caracteristici specifice mamuţilor. Suntem pe drumul cel bun, însă va mai dura câţiva ani”, a declarat acesta.

Pentru a readuce la viaţă mamuţii, cercetătorii combină tot felul de gene ale unor specii de elefanţi, împreună cu material genetic prelevat din fosilele mamuţilor descoperite în permafrostul din Siberia.

Proiectul celor de la Universitatea Harward a debutat în 2015, iar de atunci au fost identificate 45 de gene specifice mamuţilor. „Avem deja informaţiile necesare despre sângele acestora, părul, urechile etc”, a declarat cercetătorul.

După ce vor dezvolta embrionul de mamut, îl vor transfera în uterul unei femele de elefant asiatic.
“Sperăm ca procedura să reuşească. Există riscuri semnificative, motiv pentru care testăm metoda ex-vivo temeinic, mai întâi pe şoareci”, a mai spus acesta.

Sursa: chillpill.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.