Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Legi CIUDATE de prin lume adunate

lege

Membrii tuturor societăţilor umane acceptă tacit (printr-un contract social, ar spune filosofii) legile, deoarece acestea sunt norme obligatorii şi aparate de puterea de stat prin care este garantată însăşi funcţionarea societăţii şi armonizarea relaţiilor dintre oameni. De asemenea, legile duc la crearea unui cadru relativ de siguranţă şi dezvoltare.

Ce se întâmplă însă când dogma religioasă, absurdul situaţiei, superstiţiile şi ridicolul sunt amestecate cu legea? Un scurt, dar edificator periplu printre cele mai stranii legi de pe mapamond, oferă un răspuns mai mult decât evident în privinţa gradului de evoluţie şi maturitate al speciei Homo sapiens în pragul mileniul trei…

 1. În Elveţia este ilegal să trânteşti portiera oricărei maşini.
 2. În anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marţiale.
 3. În Danemarca legea permite deţinuţilor să evadeze din închisori.
 4. În Myanmar este ilegal să accesezi Internetul. Oricine o face ajunge să stea ani buni după gratii.
 5. Pe timpul desfăşurării Primului Război Mondial, bărbaţii care erau dovediţi homosexuali, erau executaţi pe loc, fără niciun proces.
 6. În Singapore este contrar legilor acestei ţări să mesteci banala guma de mestecat.
 7. Datorită faptului că celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege în Finlanda.
 8. În anul 1935, guvernul României din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atât de urât desenat încât speria copiii mici.
 9. În urmă cu peste 2000 de ani, Cezar a interzis accesul carelor în Roma, pe motiv că încurcau şi aglomerau circulaţia cetăţenilor romani.
 10. În Marea Britanie, legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde doreşte, inclusiv în caschetă unui poliţist, fără să poate fi trasă la răspundere.
 11. În Anglia oricine lipeşte greşit o marcă poştală care o reprezintă pe regina, poate fi acuzat de trădare de ţară.
 12. În statul american Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos.
 13. În Texas, porcii care fac sex în apropierea oricărui aeroport, încalcă o lege încă în vigoare care-i incriminează direct pentru astfel de fapte.
 14. În oraşul Alexandria din statul american Minneapolis, există o hotărâre legală care-i interzice oricărui bărbat căruia-i miroase gura a peşte, să aibă vreun contact sexual cu o femeie.
 15. În statul Carolina de Nord, este interzis de lege să înjuri în prezenţa… morţilor.
 16. Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un peşte.
 17. În statul Florida, dacă o femeie nemăritată sare cu paraşuta în zilele de sâmbătă, acesta ajunge invariabil la închisoare.
 18. Tot în oraşul Alexandria din statul Minneapolis, dacă răsuflarea unui bărbat miroase a usturoi sau ceapă, acestuia-i este interzis de lege să aibă orice fel de contact sexual cu soţia sa.
 19. În capitala statului El Salvador, oraşul San Salvador, există o lege care condamnă la moarte prin împuşcare în faţa unui pluton de execuţie, orice şofer prins băut în interiorul capitalei. Anul trecut 32 de şoferi ghinionişti au fost executaţi în acest mod.
 20. În oraşul englez York există încă în vigoare o lege datând din Evul Mediu, care-i permite oricărui cetăţean al oraşului să ucidă orice scoţian întâlnit în York. Evident, doar dacă scoţianul vizat poarta asupra sa un arc şi o tolbă cu săgeţi.
 21. În Anglia anului 1837, dacă un bărbat săruta o femeie fără voia ei, exista o lege care-i permitea femeii sărutate forţat, să-l muşte de nas cât se poate de tare pe bărbatul vinovat.
 22. În statul american Vermont, pentru orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară, este nevoie de acordul scris şi semnat al soţului acesteia.
 23. Dacă ajungi cumva în oraşul Logan County, să nu săruţi niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă îţi este soţie sau prietenă. Legile acestui oraş pedepsesc acest gest cu închisoarea.
 24. În Paraguay duelul este permis de lege, atâta timp cât cei doi participanţi la duel fac dovada că donează sânge spitalelor.
 25. Hipnoza este o practică interzisă în şcolile publice din oraşul american San Diego.

Sursa: www.descopera.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.