Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Lumini bizare, de diferite forme apar în timpul cutremurelor. Care este originea lor

Lumini bizare de diferite forme apar în timpul cutremurelor. Acest fenomen a atras atenția oamenilor de știință în nenumărate ori, fapt pentru care s-a realizat un studiu care încearcă să explice comportamentul planetei în timpul mișcărilor telurice, cât și dezvoltarea posibilității anticipării cutremurelor.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat că atunci când se produce un cutremur, diverse lumini apar pe cer. Ele pot avea diferite forme, uneori fiind observate precum sfere luminoase care pur și simplu plutesc în aer sau chiar sub forma unor flash-uri luminoase difuze.

În ziua de 12 noiembrie 1988, un glob imens de lumină, de culoare violet a fost zărit cum plutea în voie deasupra râului St Laurence, chiar în apropierea orașului canadian Quebec. Peste 11 zile un cutremur devastator s-a produs în zonă. În 1906, locuitorii orașului american San Francisco au raportat mai multe flash-uri luminoase care parcă ieșeau din pământ. La doar câteva zile distanță pământul s-a cutremurat cu putere. De asemenea, acest fenomen a fost întâlnit chiar cu câteva zile înainte de producerea cutremurului din orașul italian L’ Aquila în 2009.

Acestea sunt doar câteva dintre cazurile pe care o echipă de seismologi din Canada le-au supus unui studiu, care avea scopul de a determina cauza pentru care luminile bizare apar înaintea sau chiar în timpul producerii cutremurelor.

“Nu putem spune cu exactitate ceea ce se petrece în subteran atunci când se produce un cutremur, dar am ajuns la concluzia că zonele de subducție elimină un tip de energie înaintea cutremurelor. Astfel se formează aceste bule de lumină, care nu sunt altceva decât energie din interiorul planetei.”, susține Robert Theriault, geolog în cadrul Institutului de Resurse Naturale din Quebec.

Un alt aspect interesant este că locul apariției luminilor variază de epicentru în funcție de zonă. În unele zone apar chiar în locul unde se produce ruperea în timp ce în alte locuri zona se află chiar și la câțiva kilometri de epicentru. Nu se poate preciza cu exactitate această diferență, dar se presupune că sferele luminoase indică locul prin care va trece unda seismică.

Oamenii de știință mai susțin că în clipa în care se va ajunge la înțelegerea fenomenului luminos, atunci se poate prognoza durata, intensitatea și momentul în care se va produce un cutremur.

Sursa: jurnalspiritual.eu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.