De cele mai multe ori noi, românii aruncăm cu noroi pe moștenirea lăsată de strămoși. O daneză reușește să facă pe blogul mai mult decât a făcut o ”frunză” de sute de mii de euro(frunzulița turismului românesc). Ce zice ea despre săraca noastră moșie?

”România este o ţară sub forma unui peşte Pokemon, unde se găseşte cel mai grozav drum din lume, dar şi cea mai mare rezervă de aur din Europa. Aceasta este, pe scurt, descrierea pe care o face o tânără vloggeriţă din Danemarca ţării noastre, pe canalul său de YouTube, unde postează videoclipuri de prezentare ale ţărilor din Uniunea Europeană.”

„România are 19.94 milioane de locuitori. 1994 este anul în care m-am născut. Coincidenţă? Nu prea cred”, spune tânara Victoria Flamel, în clipul „România şi Românii”, care a strâns deja aproape 95.000 de vizualizări, la nici o lună de la postare.

„Frumosul oraş Bucureşti este capitala României, supranumit „Micul Paris”, înainte de Al Doilea Război Mondial. Şi oraşul Sibiu este foarte renumit, fiind clasat pe locul opt în topul celor mai idilice locuri de locuit, realizat de revista Forbes. În general, România este o ţară deosebit de frumoasă, care are peisaje extraordinare. Poţi merge la schi, poţi face alpinism sau te poţi fotografia lângă un semn care se află la 2248 de metri peste nivelul mării. În niciun caz nu pot vorbi despre frumoasele peisaje din ţară, fără să menționez Cascada Bigar, votată cea mai frumoasă cascadă din lume de World Geography”, a mai precizat ea.

Totodată, ea laudă Transfăgărăşanul, afirmând că este cel mai grozav drum din lume.

„Sună foarte amuzant, nu? Cum poate fi un drum considerat cel mai bun din lume? Dar dacă te uiţi la fotografii, trebuie să recunoaştem că arata grozav. Şi da, e cel mai tare drum din lume. Dacă Jeremy Clarkson a spus-o, trebuie să fie adevărat, căci nimeni nu îl contrazice, nu-i aşa?”

Mai mult, vloggeriţa subliniază că ţara noastră este cea mai bogată din Europa, când vine vorba de minereurile de aur.

Printre personalităţi renumite, ea prezintă figuri istorice, precum Decebal şi Vlad Ţepeş, dar și pe cântăreața Inna și pe actorul Sebastian Stan.Totodată, tânăra nu uită să o menţioneze pe gimnasta Nadia Comăneci, dar pe inventatorul insulinei, Nicolae Păulescu.

sursa: romanialibera.ro