Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Mare Ți-e grădina, Doamne! Incredibile tradiții si superstiții legate de bani

bani-euro (1)

Cu toate ca folosirea curenta a banilor e de data mai curand recenta in istoria umanitatii, stramosii nostri aveau si ei obiecte de care se slujeau pentm a cumpara sau apelau la troc.

Din aceasta epoca ancestrala ne-au ramas unele traditii pe care multi le vor califica drept superstitii, si care de-a lungul veacurilor au cunoscut o serie de transformari. Asadar, s-a dezvoltat in timp un adevarat amalgam de traditii si superstitii care credem ca ne permit sa ne sporim bunurile si sa atragem banii (ochiul diavolului). Iata in continuare cateva dintre ele, care ne tulbura linistea si in zilele noastre.

* Inainte de a pleca in calatorie sau in vacanta, lasati de fiecare data acasa cateva monede. Ar fi de rau-augur sa va goliti casa de toti banii.

* Daca scapati bani pe jos in casa, spuneti: „Bani pe podea, bani vor intra cat de curand si pe usa. “

* Daca gasiti bani pe trotuar sau pe strada, aceia sunt cu adevarat un talisman. Totusi, nu se stie ca nu e recomandat sa pastram prea multa vreme banutii gasiti, ci trebuie sa-i cheltuim cat mai repede cu putinta, pentm a capata altii! La fel, trebuie sa evitam sa vorbim altora despre provenienta lor.

* Un talisman din bani: daca e vorba despre o moneda, aceasta va fi gaurita in mijloc. Daca ne referim la bancnota, aceasta va fi impaturita de trei ori. Pentru a atrage prosperitatea, e recomandabil sa aveti mereu asupra voastra un astfel de talisman.

* Daca gasiti o moneda emisa in anul nasterii voastre, e un talisman aducator de mare noroc si pe care, date fiind circumstantele, il puteti pastra. O asemenea moneda nu trebuie cheltuita, caci ea va deveni un talisman.

* Pentru a va asigura ca veti avea mereu bani, legati un snur (un capat de sfoara obisnuita e cat se poate de bun) in asa fel incat sa formeze un soi de cerc. Pastrati-l mereu asupra voastra, fie in geanta, fie in portofel.

* Cand se insereaza, tineti o moneda din argint in podul palmei; uitati-va peste umar, si cand apare prima stea, puneti-va o dorinta. Se va implini in urmatoarele doua zile.

* Daca visati bani trei nopti la rand, inseamna ca in putina vreme (intre trei si sapte saptamani) veti primi bani de unde nu v-ati asteptat.

* Pentru a atrage banii, frecati o lumanare verde cu cuisoare. Puneti lumanarea in sfesnic (sau candelabru), iar pe acesta asezati-l pe o bancnota. In joia urmatoare, la exact trei ore de la asfintit, aprindeti lumanarea si lasati-o sa arda pana cand se consuma in totalitate. Ziua urmatoare, ingropati capatul de lumanare ramas – de fapt, ceara ramasa -, frecati bancnota cu cuisoarele deja folosite si ascundeti-o undeva in casa sau in apartament.

* In ajunul Anului Nou, puneti o duzina de monede in exteriorul casei. A doua zi, adunati-le si pastrati-le tot anul. Asa, va veti asigura ca veniturile voastre se vor pastra mai mari decat cheltuielile.

* In ziua de Anul Nou, frecati-va timpul cu o moneda din argint. Asta va va garanta prosperitatea pentru tot anul

sursa: almeea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.