Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Măsuri îngrijorătoare în Germania! După ce a cerut populației să-și facă provizii, Guvernul Federal impune serviciul militar obligatoriu

merkel 1

La doar câteva zile după ce au solicitat populației să-și pregătească provizii pentru 10 zile, autoritățile germane pregătesc încă o măsură, conform stiripesurse.ro

Guvernul federal german introduce conceptul de serviciu militar obligatoriu într-un document de strategie privind apărarea civilă, la cinci ani după ce a renunţat la acesta, relatează marţi thelocal.de, potrivit Agerpres.

Într-o secţiune a documentului, „sprijinul civil pentru armată” este menţionat ca o opţiune într-o situaţie în care Germania ar trebui să-şi protejeze frontierele externe în cadrul unei misiuni a NATO.

Draftul confidenţial al documentului ar urma să fie adoptat miercuri de guvern şi a fost consultat de DPA, notează portalul de ştiri online.

În secţiunea privitoare la forţele armate, documentul menţionează „livrarea sigură şi rapidă a mesajelor de o importanţă specială pentru armata germană (de exemplu deciziile privind reintroducerea serviciului militar) va fi pusă în practică în conformitate cu prevederile legii privind securitatea telecomunicaţiilor”.

Documentul merge până la discutarea facilităţilor de cazare care vor fi necesare în cazul reintroducerii serviciului

În acest caz „va deveni necesar ca civilii să sprijine armata în organizarea şi îndeplinirea nevoilor de infrastructură”, ceea ce ar însemna că firmele civile vor trebui să ia parte la construirea de cazărmi.

Serviciul militar obligatoriu a fost abolit la 1 iulie 2011, la 55 de ani după ce a fost introdus, pentru că guvernul a evaluat că nu mai există o necesitate militară pentru acesta. Dar obligaţia serviciului militar este încă prevăzută în Constituţie, ceea ce înseamnă că pentru o reintroducere a acestuia este necesară doar o schimbare a legii.

Însă chiar de curând, în luna iunie, ministrul apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că în ciuda creşterii tensiunilor în estul Europei şi a conflictului cu gruparea teroristă Stat Islamic ea nu crede că există motive pentru reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

Documentul de strategie privind apărarea civilă, primul adoptat de la încheierea Războiului rece, stabileşte modurile în care civilii ar putea fi obligaţi să ajute forţele armate în situaţii speciale.

În ceea ce priveşte telecomunicaţiile, documentul menţionează că, dacă la o firmă din domeniu se produce un atac cibernetic, „vor fi luate măsurile adecvate care ar putea înlocui comunicaţiile electronice”.

Documentul mai menţionează şi că civilii ar urma să-i ajute pe militari în sarcini ca asigurarea combustibilului, să le furnizeze autovehicule dacă au nevoie de acestea şi să se abţină de la folosirea drumurilor pe care au loc transporturi militare.

Într-o altă secţiune a documentului, autorii scriu că, dacă soldaţii nu-şi mai pot satisface nevoile de alimentaţie de pe piaţa liberă, guvernul va interveni pentru a limita accesul la alimentaţie, prin introducerea raţiilor.

Partidul de opoziţie Die Lienke a criticat deja o versiune scursă în media a documentului pe motiv că ar fi alarmist, plecând de la prevederile că civilii ar trebui încurajaţi să facă provizii de alimente pentru zece zile şi de apă pentru cinci zile.

sursa: adpres.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.