Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Remedii moștenite din generație în generație, leacurile din grădina mănăstirii

manastirea tismana

Călugării români sunt cunoscuţi pentru harul lor duhovnicesc, dar şi pentru leacurile cu care alină suferinţele trupeşti ale credincioşilor. Încearcă şi tu câteva dintre remediile lor, ştiute de sute de ani şi transmise din generaţie în generaţie.

Puţini ştiu că la mănăstirile din ţară găseşti atât îndrumare spirituală, cât şi leacuri. Călugării le oferă credincioşilor fără să ceară nimic în schimb. Poţi încerca şi tu câteva din remediile testate de ei de-a lungul timpului.

Urzica te scapă de reumatism

Oricât de greu de suportat ţi s-ar părea urzicăturile, dacă suferi de reumatism trebuie să încerci măcar o dată leacul cu urzici dat de călugărul Iov de la Mănăstirea Neamţ.

Cum o foloseşti

Cu câteva frunze de urzici, baţi încheieturile umflate ori părţile dureroase ale corpului. Urzicăturile fac durerea să înceteze.

Mai este utilă şi…

…zeama de urzici strivite, nefierte şi stoarse, din care bei un pahar pe zi. Este de ajutor când suferi de sângerări abundente la menstruaţie, hemoragie nazală sau diaree cu sânge.

Usturoiul „alungă” tusea

Despre usturoi, călugării spun că este bun celor care au boli de plămâni, mai ales tuberculoză. Îi ajută să scape de tusea chinuitoare.

Cum îl foloseşti

Dacă n-ai probleme cu stomacul, usturoiul este un leac bun. Câţiva căţei de usturoi se iau în timpul mesei sau se înghit pe nemestecate. Remediul este indicat şi pentru hipertensivi.

Mai este util şi…

…pentru prevenirea sau eliminarea paraziţilor, îndeosebi la copii, cărora le dai să mănânce usturoi câteva zile la rând, dimineaţa, pe stomacul gol.

Trandafirii, buni în amigdalită

Apa din petalele de trandafiri este bună de spălat ochii iritaţi sau care lăcrimează. Miraculos este şi ceaiul. Trei căni pe zi te ajută în caz de diaree. Pentru amigdalită îl foloseşti la gargară.

Cum îi foloseşti

Pentru ceai, ai nevoie de o mână de petale de trandafir la un litru de apă clocotită.

Mai sunt utile şi…

…compresele cu oţet de trandafiri, care scad febra.

Tămâia elimină pietrele la rinichi

Dintre leacurile folosite de călugări în mănăstirile din România, tămâia este unul dintre cele mai vechi. Vindecă sufletul şi trupul.

Părintele Casian de la Mănăstirea Gura Motrului recomanda un tratament cu tămâie şi cu ulei de măsline pentru eliminarea uşoară a pietrelor la rinichi.

Cum o foloseşti

Tratamentul durează 23 de zile. În prima dimineaţă, înghiţi pe stomacul gol un bob de tămâie şi o lingură cu ulei de măsline.

În următoarele zile, iei cu câte o bobiţă mai mult, până în ziua a 12-a, când se folosesc trei linguri de ulei cu tămâie. După aceea, scazi treptat numărul de boabe de tămâie,
până în a 23-a zi.

Apoi faci pauză o zi, după care trei zile bei câte două căni cu ceai de pelin, dimineaţa şi seara.

Mai este util şi…

…o linguriţă de tinctură de tămâie diluată într-un pahar de apă plată. Amestecul ajută la eliminarea pietrelor la rinichi, dacă este luat dimineaţa, timp de trei săptămâni

Mugurii de plop vindecă durerea

Din mugurii de plop poţi face o alifie cu care tratezi arsurile şi încheieturile dureroase. Tinctura din muguri alungă tusea, dacă iei 15 picături cu apă, de trei ori pe zi.

Cum îi foloseşti

Pentru a prepara o alifie, fierbe o parte de muguri cu trei părţi de apă, trei ore. Adaugă
două părţi de untură de porc şi ţine amestecul pe foc mocnit până când se îngroaşă.

Tinctura se face din 50 de grame de muguri şi 250 de grame de alcool de 90 de grade.

Mai este util şi…

…ceaiul din 40 g muguri la un litru de apă. Acesta este leac pentru reumatism.

sursa: clicksanatate.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.