Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Menține sănătatea oaselor, reduce riscul de cancer! Beneficiile necunoscute ale uleiului de măsline

ulei-masline

Uleiul de măsline conţine antioxidanţi şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 care au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor. Aceste substanţe ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase, cât şi la menţinerea densităţii osoase.

Este indicat în special în alimentaţia femeilor predispuse la osteoporoză, afecţiune des întâlnită mai ales la acelea trecute de vârsta de 50 de ani.

Reduce riscul de cancer

Uleiul de măsline ajută în prevenirea cancerului de colon, după cum arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. Mai ajută şi la prevenirea cancerului de sân, cât şi a cancerului de piele, datorită luteinei şi vitaminei A.

Este indicat, de asemenea, şi în dieta persoanelor care suferă de afecţiuni gastrice, precum ulcer şi gastrită hiperacidă.

Bun pentru sănătatea inimii

Dacă incluzi în alimentaţia zilnică una sau două linguri de ulei de măsline, riscul de a face o boală de inimă scade la jumătate, după unele studii. Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard spun că acest fapt se datorează conţinutului ridicat de grăsimi sănătoase. Ele previn inflamarea vaselor de sânge şi scad tensiunea arterială.

Conţine şi vitamina E, care ajută la menţinerea sănătăţii inimii. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge.

Pentru sănătatea părului

Uleiul de măsline este indicat şi femeilor care au părul moale, care se despică şi se usucă la vârfuri. Poţi prepara o mască în care să pui ulei de măsline şi gălbenuş.

Uleiul poate fi aplicat şi simplu, pe scalp, cât să acopere rădăcina firului d păr, timp de 10-15 minute, timp în care te acoperi cu un prosop.

Este un bun remediu şi pentru menţinerea sănătăţii pielii, căci o catifelează şi o hidratează.

sursa: napocanews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.