Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Menționată în Biblie și în Coran, această plantă poate vindeca multe boli

chimen-negru

Această planta minune este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din istorie. Egiptenii o foloseau împotriva răcelilor, durerilor de cap, durerilor de dinți și infecțiilor.

Semințe de chimen negru pot vindeca boli autoimune, precum artrita, psoriazisul, astmul, alergiile și rinitele. Scade trigliceridele, tensiunea, nivelul de colesterol, reduce simptomele eczemelor, acneei, bronșitei, penumoniei, gastritei, ulcerelor, bolilor de ficat, oboselei cronice și cancerul.

În plus, chimeniul negru are un efect pozitiv asupra inimii, întărind pereții vaselor de sânge și mărindu-le elasticitatea.

Studiile făcute în ultimii ani au demonstrat că administrarea acestei plante în cure de 12-21 de zile este eficientă nu numai în prevenirea guturaiului, bronșitelor sau a gripei, ci și a unei game impresionante de boli, în care sistemul imunitar joacă un rol esențial, inclusiv în cele tumorale benigne sau maligne.

Denumirea uzuală: Chimen negru (lat. Nigelia sativa), denumiri alternative: nigelia.

Scurtă descriere:

Nigelia este un remediu extrem de vechi, adus din Etiopia acum mii de ani, dar care în Europa a fost redescoperit de curând. La noi în țară, crește în zonele sudice, fiind un condiment foarte apreciat în anumite alimente (mai ales în lactate).

Calități curative și acțiune farmaceutică: În scop terapeutic, se folosește fie uleiul esențial al acestei plante, fie tinctura, cu care se obțin de asemenea rezultate foarte bune, fiind recomandată în curele de slăbire alături de ceaiul verde, pentru calitățile sale de intensificare a metabolismului și de reglare a apetitului.

Recomandari:

– tinctura din semințe împotriva slăbiciunii și pentru imunitate.

Se iau 50 de picături de tinctură în jumătate de pahar de ceai verde rece sau călduț (în nici un caz fierbinte), de patru-șase ori pe zi. Amestecul de ceai verde și chimenul negru  are un gust și o aromă extrem de plăcute, înviorând și eliminând slăbiciunea de moment. Pentru persoanele care nu suportă ceaiul verde (care este el însuși un stimulent foarte bun, dar și puternic) se recomandă dizolvarea tincturii în ceai de sunătoare sau talpa-gâștei. O cură pentru întărirea imunității durează minimum 12 zile, putând fi făcută o dată pe lună.

ulei-de-chimen

Preparare Tinctura

Se fierbe împreună cu ceai verde.

Ulei esențial

Se consumă ca atare. Este, însă, foarte greu de găsit și scump.

Precauții, contraindicații și alte comentarii

Nu există.

Un alt articol publicat în “Jurnalul național” ne convinge despre calitățile miraculoase ale chimenului negru.

Ne-am obişnuit să căutăm alinarea acolo unde nu este. De multe ori  însă miracolele sunt lângă noi, la doar un pas distanţă. Unul dintre ele este chimenul, micuţa sămân¬ţă cu puteri miraculoase care de peste 5.000 de ani încoace continuă să uimească şi să vindece chiar şi acolo unde toate încercările s-au dovedit a fi fără de folos.

Nigella Sativa, aşa cum este denumit ştiinţific chimenul, a fost cunoscut din cele mai îndepărtate timpuri. Interesant este faptul că nu numai înscrisurile laice pomenesc despre calităţile extraordinare ale seminţei negre, dar şi cele religioase. Din acest punc de vedere se poate spune că realizează o neaşteptată punte de legătură între credinţe, fiind pomenit atât în scrierile sfinte creştine cât şi în cele musulmane fiind considerat, din acest punct de vedere, un medicament sfânt.

Astfel, în Vechiul Testament, găsim spusele lui Isaia cu privire la grija şi modul în care trebuie cultivat şi recoltat chimenul, ca dovadă a interesului, încă din acel timp, de care se bucura planta cu seminţe negre. Isaia, Capitolul 28: „Plecaţi-vă urechea, şi ascultaţi glasul meu! Fiţi cu luare aminte, şi ascultaţi cuvântul meu! Cel ce ară pentru sămănătură, ară oare necontenit? Necontenit îşi brăzdează şi îşi grăpează el pământul? Oare după ce a netezit faţa pământului, nu aruncă el măzăriche şi samănă chimen? Nu… şi roata carului nu trece peste chimen; ci măzărichea se bate cu băţul, şi chimenul cu nuiaua. Grîul se bate, dar nu se bate necontenit; împingi peste el roata carului şi caii, dar nu-l sfărâmi”.

Dar nu numai Biblia pomeneşte despre chimen, îl regăsim şi în vorbele Profetului Muhammed, care spune: „Utilizaţi sămânţa de chimen negru în tratamentele voastre pentru că este un tratament împotriva tuturor bolilor cu excepţia otravei”. Iar Abu Huraiara, un înţelept al vremii, a relatat de asemenea că Profetul a spus: „Există remedii în seminţele de chimen negru pentru toate bolile, în afară de moarte”.

Bun la toate

Nu se ştie cu siguranţă dacă în urma scrierilor sfinte sau a constatărilor empirice cu privire la acţiunile benefice de adevărat panaceu chimenul negru a fost inclus obligatoriu ani de-a rândul în „reţetarul” folosit pentru prepararea hranei pentru legiunile romane. De asemenea, în antichitate, grecii au inclus în numeroase reţete vindecătoare şi uleiurile provenite din presarea chimenului negru, fiind convinşi de efectul benefic ce se putea obţine în cazul bolilor infecţioase, digestive dar şi a stărilor de epuizare la sportivi, astfel că se poate spune că a fost şi unul dintre primele forme de „dopaj” cunoscut în istorie.

Dioscoredes, de exemplu, un terapeut grec al secolului I, prescria tratament cu sămânţa binecuvantată pentru dureri de cap, sinuzită, viermi intestinali sau ca diuretic. În Orient, de secole, chimenul negru se foloseşte pentru vindecarea asmului, a bronşitelor, a reumatismului, dar şi în cazul de¬fi¬cien¬ţelor de alăptare nu trebuie neglijat deloc, rezultatele fiind, o recunosc şi medicii de astăzi, cu totul notabile. Ciudat este şi faptul că părerile despre chimen nu au fost întotdeauna favorabile, existând chiar epoci în care şi-a atras antipatia. Astfel, renumitul botanist grec Theophrastus spunea că trebuie blestemat în timp ce este semănat pentru ca recolta să fie bogată, iar în aceeaşi perioadă exista şi părerea că ar putea fi nu numai un panaceu, ci şi un simbol al lăcomiei. În timpurile noastre, chimenul negru este folosit pe o scară tot mai largă atât ca aliment, cât şi ca medicament sau chiar talisman.

În Germania, de pildă, nu numai că se face o excelentă băutură alcoolică din el, este vorba despre Kummel, dar seminţe de chimen se strecoară mirelui şi miresei sale în buzunare pentru a avea parte de o căsnicie lungă, roditoare şi fericită. Rămânând la acest capitol trebuie să amintim că în vechiul Imperiu Britanic, soţii şi soţiile considerate a avea înclinaţii spre adulter erau trataţi fără să ştie cu sirop de chimen disimulat în mâncare şi băuturi, efectul fiind considerat ca fiind excelent în ceea ce priveşte diminuarea „dorului de ducă” şi a stărilor de surescitare continuă terminate adesea cu părăsirea căminului conjugal. Revenind la aspecte medicale, trebuie spus că francezii îl folosesc şi astăzi în reţetele secrete ale brânzei fermentate ca pe un ajutor neprecupeţit la digestie. Folosirea chimenului negru pentru a calma colicile la sugari (prin presărarea în apa de baie sau prin adăugarea în ceaiuri), precum şi utilizarea infuziilor pentru calmarea bolilor de respiraţie sunt practici folosite nu numai în toată Europa, dar şi în ţara noastră.

De toate pentru toţi.

Cercetările de laborator au arătat faptul că există în micuţele seminţe ale chimenului negru mai multe elemente decât ne-am fi putut imagina vreodată. Atfel, analizele au mai descoperit existenţa carotenului care este transformat, în ficat, în vitamina A, atât de folositoare în cazul prevenirii oricăror forme de cancer. S-au mai evidenţiat elemente ca de exemplu stimulenţi sexuali, enzime digestive, diuretice şi chiar sedative. Ultimele cercetări au arătat că folosirea preparatelor pe bază de chimen negru poate fi nu numai un mijloc de vindecare a diferitelor boli, dar şi unul de prevenire prin creşterea aproape miraculoasă (şi soldaţii legiunilor romane au simţit din plin acest efect) a imunităţii.

În prezent, numai cine nu vrea nu se informează cu privire la calităţile deosebite, chiar miraculoase am putea spune. Internetul este plin de nenumărate siteuri şi mii de articole apărute în cele mai prestigioase publicaţii medicale din întreaga lume. În toate limbile pământului se vorbeşte despre efectele chimenului negru (numit „al-sânoudj” în Algeria, „habat al-baraka” în Egypt, „al-kamoun” în Libia, ăal-shounîz” în Iran, „devil-in-the-bush”, „fennel flower” sau „love-in-a-mist” în engleză, „graine de nigelle” sau „cimen noir” în franceză), cu privire la proprietăţile seminţei însăşi, a capsulelor cu pudră de chimen, a ceaiului de chimen negru sau a uleiului obţinut prin presarea seminţelor.

Medicamentele pe bază de chimen negru folosite pentru:

1. Migrenă

2. Căderea părului

3. Insomnie

4. Dureri la nivelul urechii

5. Mătreaţă şi exfolieri ale pielii

6. Impetigo – infecţie

bacteriană a pielii

7. Laringite

8. Disfuncţii endocrine

9. Acnee şi tot felul de boli ale pielii

10. Lepră

11. În cosmetică, pentru obţinerea

unui ten frumos

12. Pentru o recuperare rapidă în cazul fracturilor

13. Reumatism

14. Diabet

15. Hipertensiune

16. Nivel necorespunzător al colesterolului

17. Hepatită

18. Afecţiuni respiratorii

19. Colici şi diaree

20. Balonări şi digestive

Miracolul, departe de a fi epuizat

Yashar Helmy (dreapta) se trage dintr-o veche familie egipteană a cărei principală preocupare, de-a lungul mai multor generaţii, a fost aceea farmaceutică. Iar chimenul, studierea capacităţilor sale vin¬de¬cătoare precum şi producerea acestor remedii naturale au constituit principale domenii de acţiune, inclusiv datorită faptului că numele acestei plante a fost pomenit în scrierile sfinte. „Egiptenii au cunoscut valoarea vindecătoare a chimenului, numit «habbatu al-baraka», adică «sămânţa binecuvăntată» încă în urmă cu mii şi mii de ani. Trebuie să menţionez faptul că a fost găsit chimen în piramide, chiar în mormântul lui Tutankamon, alături de obiecte de valoare pe care faraonul a dorit să le ia cu el după moarte”, spune Yashar Helmy.

De altfel, cercetările mondiale asupra puterilor medicale ale Nigella Sativa au condus la obţinerea de către un grup de cercetători în 1983 a premiului Nobel pentru Medicină pentru un produs în care fracţia provenită din chimen ocupă un rol important. „Sunt convins, mai spune Yashar Helmy, că această plantă sfântă nu va conteni să ne uimească cu puterile sale, puteri care sunt departe de a fi fost dezvăluite în totalitate. Cred că cercetările viitoare, din ce în ce mai sofisticate şi desfăşurate cu mijloace noi şi tehnologie modernă, ne vor face să verificăm ştiinţific ceea ce vechii egipteni, şi nu numai, au intuit şi folosit cu succes în urmă mii de ani.”

Surse: girly.ro, jurnalul.ro, terapiinaturiste.ro, ziarulrevolutionarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.