Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Metode de a economisi niște bani în fiecare lună

foto: jocolibrary.org

1. Economisește cu proiecte DIY

Proiectele DIY (do it yourself sau ”fă tu singur”) nu sunt doar pentru oamenii îndemânatici. Poți picta mobila veche pentru a o readuce la viață și a-i oferi o noua înfățișare. Refolosește sticlele vechi din casă sau diverse recipiente de la alimente pentru a depozita diverse alimente și nu numai.

Cutiile de înghețată pot deveni recipiente pentru masa de prânz luată la pachet, borcanele mai vechi pot depozita condimente și diverse alimente uscate, cutiile de conserve sunt excelente pentru a planta diverse plante aromatice…

Opțiunile sunt nelimitate, cu un pic de imaginație poți să refolosești foarte multe lucruri!

2. Renunță la factura de cablu

Știu că în România e destul de greu de realizat acest lucru, dar din ce în ce mai multe persoane constată că internetul este suficient, cablul devenind mai puțin importat. De ce să mai plătești bani pentru un serviciu pe care nu îl folosești sau îl folosești rareori?

Eu prefer o plimbare prin cartier în locul unor ore petrecute pe canapea, în fața televizorului. Sau să citesc câteva articole interesante, în legătură cu lucruri care mă pasionează și mă ajută să progresez. Pentru filme, am un abonament la Netfix, la care mă gândesc să renunț în curând, după ce am constatat că nici acest serviciu nu îl folosesc foarte des.

3. Fă-ți cumpărăturile in târguri sau magazine second-hand

Poate că ceva ce altuia nu îi mai folosește ție chiar îți va fi de folos. Există o zicală englezească: ”Another man’s trash is another man’s treasure!”.

Fă-ți timp să vizitezi un târg de vechituri la un moment dat. Cu siguranță vei găsi haine si mobilier interesant la prețuri foarte bune. Magazinele second hand pot ascunde mici comori – haine de firmă, pe care altfel dai sute de lei, din materiale de calitate și care te țin mult timp. Recunosc că o prietenă mi-a recomandat acest lucru și încă nu am experimentat – o prietenă care arată impecabil de fiecare dată! Dar poate sfatul acesta ți se potrivește…

4. Alcătuiește-ți un program de masă (și respectă-l!)

Economisire-metode

Economisirea … in farfurie

Este incredibil cât de mulți bani poți economisi cu un program de masă adecvat.

La Iulia am regăsit prima dată această idee, pe care am adaptat-o un pic, pentru că nu-mi place deloc să gătesc. Eu mi-am stabilit o listă scurtă de preparate pe care știu să le gătesc și îmi plac, împreună cu ingredientele necesare. În felul acesta, totul e destul de simplu, nici nu cumpăr foarte multe ingrediente și nici nu stau să gătesc mult.

Am grijă ca atunci când fac aprovizionarea să aleg și câteva alimente-gustări care la o adică sunt sățioase și mă împiedică să comand mâncare de câte ori mi se face foame. Da, recunosc că făceam acest lucru în trecut, destul de des chiar… În timp, am trecut de la biscuiți și chips-uri la fructe uscate și diverse expandate, cred că mănânc și mult mai sănătos.

Recunosc că uneori meniul de prânz este o porție de cartofi prăjiți cu ouă sau carne alături, dar tot cred că mănânc mai sănătos decât dacă aș fi comandat toate acestea de la catering. Și la jumătate de preț! Cum spune deseori Iulia, adaptarea e cheia…

5. Mănâncă mai puțină carne

Mulți oameni obișnuiesc să mănânce carne la fiecare masă, dar in multe zone carnea reprezintă încă un lux… Nu trebuie să mergem foarte mult în trecut pentru a ne aminti de vremea când mâncam destul de puțină carne, pentru că era greu de procurat.

Da, acele vremuri au fost unele grele, dar poate ne amintim și că starea generală de sănătate a oamenilor era mai bună. Totul era crescut altfel, e drept, dar nici nu exista belșugul de acum. Cred că dacă ne gândim la carne, mai puțin înseamnă măi mult (mai multă sănătate).

Dacă te vei limita la carnea gătită de trei ori pe săptămână, vei observa cum economisești mai mult decât te-ai aștepta. Mulți oameni constată și o îmbunătățire a stării de sănătate și nivelului de energie cu această ocazie.

6. Ai grijă cum folosești utilitățile din casă

De fiecare dată când te plimbi prin casă stinge luminile pe care nu le folosești. Ar trebui să devină un obicei.

Stinge televizorul atunci când nimeni nu se uită la el! Alte sfaturi rapide ar fi să nu speli haine si vase dacă mașina de spălat nu este plină sau să scazi temperatura apei pe care o folosești.

7. Profită de promoțiile magazinelor si programele tip recompensă

Cu siguranță frecventezi un lanț de magazine care oferă din timp în timp oferte promoționale si recompense pentru cheltuielile tale. Sunt hypermarketuri care oferă discounturi pentru anumite produse achiziționate, puncte care se acumulează sau au promoții, prin rotație, la multe dintre aceste produse.

Învață să te pliezi pe ele și să îți adaptezi cumpărăturile în legătură cu acestea. Tot la Iulia am învățat despre produsele cumpărate vrac, altă o opțiune de a economisi.

8. Reduceri de sfârșit de sezon

Profita de ele din plin! Odată cu reducerile de sfârșit de sezon poți cumpăra piesele pe care le-ai urmărit în tot acest timp. Toate magazinele mari pun la dispoziția clienților acest tip de reduceri finale de sezon de care poți te poți bucura! De obicei aceste reduceri pot ajunge până la 70-90% din prețul inițial.

Un magazin pe care eu personal îl ador este Elefant.ro. Reducerile lor sunt uimitoare și destul de dese!

9. Separă-ți conturile

Mulți dintre noi au mai multe conturi bancare, dar cum ar fi să alocăm o destinație fiecărui cont:

  • un cont pentru rezerve/economisire,
  • un cont pentru cheltuieli curente

Lasă doar strictul necesar în contul al doilea și încearcă să nu transferi dintr-un cont in celălalt pe parcursul lunii. In felul acesta te vei gândi de două ori înainte de a cheltui banii munciți din greu.

Evident, dacă situația ta financiară este bună, vei aloca mai mult în primul cont, dar ideea este să optimizezi modul în care cheltuiești banii.

10. Așteaptă o zi

Dacă vezi ceva ce îți dorești cu adevărat, pe internet sau in magazin, așteaptă cel puțin o zi înainte să cumperi acel produs. Nu îți baza deciziile pe instinctul inițial deoarece de multe ori se dovedește a fi departe de realitate.

Odată ce treci intenția printr-un filtru rațional îți poți da seama dacă acel produs este sau nu ceea ce îți doreai.

Poate că aceasta regulă nu este universal valabilă și vei ajunge de multe ori in postura de a cumpăra, dar vei fi surprins de câte ori vei economisi bani cu aceasta metodă simplă.

Acestea sunt câteva metode pe care am încercat eu să le aplic de-a lungul timpului.

sursa: economisim.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.