Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Miopie – Tratamente Naturiste, Aplicarea Palmelor Calde pe Ochi

miopie

Miopia este inversul hipermetropiei, în care persoana afectată vede bine doar de aproape, adică la o distanță foarte mică. Un miop poate să sufere și de prezbitism, manifestat printr-o tulburare de vedere care nu-i permite să vadă clar obiectele situate în apropiere.

Miopia – Simptome și Cauze

Caracteristică miopiei este încordarea și slăbirea mușchiului ciliar. În vederea redresării, este nevoie de o relaxare a acestui mușchi, care se poate obține cu ajutorul unor cataplasme de plante sau exerciții speciale pentru ochi.

Ochii sănătoși se recunosc de regulă prin vioiciune, pe când o privire obosită și fixă sunt semnele unui dezechilibru al sistemului nervos. Miopia se poate instala mai ales la persoanele care trăiesc cu un sistem nervos tensionat. De aceea, înainte de a căuta un tratament bun pentru miopie, trebuie cercetată cauza stresului.

Privitul de aproape (scris și citi) și apropierea obiectelor de ochi și strângerea pleoapelor pentru a vedea clar duce la un efort care slăbește musculatura oculară și globii oculari fug astfel în afară, sau un ochi privește obiectul, iar celălalt fuge în afară.

Tratamente naturiste miopie

Corecția miopiei se face cu lentile divergente (-). Se prescriu cele mai slabe lentile pentru departe, cu care ochiul vede normal. Medicii naturiști sunt însă de părere că ochelarii nu dau voie ochiului să se relaxeze, amplificându-se astfel miopia. Se pot încerca remedii naturiste pentru a nu ajunge la dioptrii multe. Dacă totuși miopia este avansată și persoana în cauză poartă deja ochelari cu multe dioptrii, se pot folosi tratamente din plante pentru reducerea dioptriilor.

• Palmingul (aplicarea palmelor pe ochi)

Acesta este un exercițiu banal, dar care a dat roade formidabile în cazul vederii încețoșate. Se freacă bine palmele între ele 20 de secunde pentru a se încălzi. Se așează apoi pe ochi, căușul palmelor. Se simte căldura și energia emanată de palme, și se stă așa 2-5 minute, cu ochii ușor întredeschiși. Se iau mâinile de pe ochi și se clipește des.

Efectele sunt: clarificarea vederii, estomparea tensiunii oculare, relaxarea minții și detensionarea.

Acest procedeu se poate efectua de 4-5 ori pe zi, câte 5 minute, mai ales pentru cei care stau multe ore la calculator.

• Vitamine și alimente bune pentru vedere

– Vitamina E, afine, cătină (20-30 g pe zi), polen (o linguriță pe zi), morcovi, mure, coacăz negru, ulei de sâmburi de struguri, legume proaspete

• Ceai de afine

Se pun 2 lingurițe de frunze afine în 500 ml de apă. Planta se lasă la macerat peste noapte în apă rece, apoi dimineața se încălzește ușor, se strecoară și se beau câte 3 cești pe zi. Vara se poate pregăti un decoct de afine (fructe). Se folosește o linguriță de fructe zdrobite la o cană de apă. Se bea pe parcursul zilei, cu înghițituri mici.

• Ceai de țelină

Se prepară un decoct din rădăcină de țelină rasă pe răzătoare. Se picură câteva picături în ochi, sau se tamponează pleoapele cu o bucățică de vată înmuiată în acest decoct de țelină.

• Ceai de corn (Cornus mas)

Se pune o linguriță de frunze de corn la infuzat într-o cană de apă clocotită. Se înmoaie o bucată de tifon în ceaiul de corn cald și se aplică nestors pe ochi. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, clipind des din ochi, pentru a permite lichidului să pătrundă înăuntru. Compresele se aplică 3 zile da, 3 zile nu, timp de 18 zile, apoi tratamentul se întrerupe timp de o lună. Dacă apare o ameliorare a vederii, se recomandă lepădarea ochelarilor. Pe durata tratamentul este interzisă vizionarea la televizor sau cititul și scrisul de aproape. În fiecare seară, se spală ochii cu ceai de mușețel.

Articol relatat de portalul lataifas.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.