Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Miroase a RĂZBOI: “Vom distruge forţele americane şi pe lacheii lor, până nu va rămâne nici un om să semneze capitularea!”

Mâine, Coreea de Nord celebrează cea de-a doua sărbătoare naţională din an: Ziua Armatei.

Va fi încă un prilej de exhibare a forţei şi de lozinci belicoase. Plus spectrul unui nou test nuclear.

Vestea cea mare va fi însă că a ajuns, în sfârşit, la est de Peninsula Coreea, şi “armada” preşedintelui Trump, pierdută pe drum – portavionul Carl Vinson, însoţit de două distrugătoare şi un crucişător.

Presa sud-coreeană şi cea japoneză au făcut mult haz de necaz pe tema lui “Carl Vinson”, anunţat cu atâta tam-tam nu doar de comandantul Flotei americane din Pacific, amiralul Harry Harris, (pe 8 aprilie), de Secretarul Apărării, generalul  James Mattis, (pe 11 aprilie), ba chiar de însuşi preşedintele Statelor Unite, cu superlative, (pe 12 aprilie): “Trimitem o armada. Foarte puternică”.

Vom auzi la parada de poimâine, din Phenian, cunoscutul Marş al Camarazilor: “Trăim într-o ţară fără grija mâncării sau a hainelor/ Să ne umflăm piepturile şi să privim lumea cu mândrie”.

Armata nord-coreeană n-a avut, nici pe vremea marii foamete din anii ’90 ai secolului trecut, “grija mâncării sau a hainelor”. A fost mereu cu prioritate hrănită şi îmbrăcată. Spre Armată s-au deturnat ajutoarele umanitare trimise la vrmea aceea inclusiv din America. Dinastia celor trei Kim a fost conştientă că numai cu ajutorul Armatei îşi poate menţine puterea. Kim Jon-il (tatăl actualului comandant suprem, Kim Jong-un), în momentul de vârf  al foametei, a lansat sacrosantul “Songun” (Armata e prima).

Armata Populară a Coreei de Nord e principala instituţie a ţării. După China, Statele Unite şi India, ar fi a patra armată ca efective – 1.190.000 de militari activi. Acestora li se adaugă rezerviştii (aproximativ o jumătate de milion), precum şi gărzile paramilitare muncitoreşti şi ale tineretului (peste 5 milioane) – la o populaţie de 25 de milioane. Comparativ, Coreea de Sud are 630.000 de militari, la o populaţie de peste 50 de milioane. (Ca suprafaţă, Coreea de Nord e jumătate cât România).

În ajunul Zilei Armatei, propaganda nord-coreeană şi-a reînceput tirul grotesc. Ediţia de duminică a oficiosului ”Minju Chosun” de la Penian, citat de agenţia chineză Xinhua, avertizează – fără să citeze surse – că Statele Unite ”intenţionează să arunce mai multe grupări de forţe nucleare, inclusiv Carl Vinson şi Nimitz, în teatrul de operaţii din Pensinsula Coreea, în jurul datei de 25 aprilie (…). Armata Coreei de Nord va riposta, în cazul în care este provocată, indiferent dacă aceste forţe se află în Peninsulă, în bazele de agresiune militară din Pacific sau pe continentul american (…). Dacă armele noastre ciuce, cu pontenţiale pe care SUA nu şi le poate imagina, deschid focul, vor distruge forţele americane şi pe lacheii lor până la ultimul  om. Astfel încât să nu mai rămână nici un singur om care să semneze capitularea”, scrie gandul.info.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.