Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

MISTERIOASA civilizației Harappa, veche de cinci milenii

Misterul civilizatiei Harappa este pe cale de a fi dezlegat. Harappa este un oras in regiunea Punjab din nord-estul Pakistanului. Aici au fost descoperite ruinele unui antic oras fortificat, care a exista intre 3300 i.Hr si 1600 i.Hr. Se estimeaza ca numarul de locuitori era de circa 40.000 de persoane, foarte mare pentru acele vremuri.

O echipa de arheologi a descoperit in cimitirul Haryana, ramasitele unor oameni ce au trait in timpul civilizatiei Harappa.

Harappa2

Scheletele provin de la doi barbati, o femeie si un copil. Ramasitele sunt foarte bine conservate si specialistii spera sa poata extrage mostre ADN pentru a dezlega misterul acestei civilizatii disparute.

Harappa

In morminte au mai fost descoperite obiecte de uz casnic si jucarii care i-ar fi fost necesare decedatului in cealalta lume.

Arheologii au mai gasit si statuete de animale si personaje mitice care pot indica faptul ca localnicii se ocupau cu imblanzirea si cresterea animalelor.

Harappa3

Harappa1

Civilizatia Harappa a trait acum 5.000 de ani si era la fel de importanta ca cea egipteana sau sumeriana. Se intindea pe o suprafata mare unde se gasesc acum India, Afganistanul si Pakistanul.

Harappa4

sursa: portal.tfm.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.