Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

MISTERIOASELE inscripții descoperite în România. SECRETE ascunse de milenii!

România nu încetează să ne fascineze cu misterele uimitoare pe care le ascunde. Pe meleagurile mioritice au fost descoperite numeroase inscripții și simboluri enigmatice. Unele dintre acestea, dacă ar fi descifrate, ar reuși să schimbe istoria omenirii.

Cel mai vechi papirus de pe Bătrânul Continent

Pe 18 mai 1959, în timpul unor cercetări arheologice realizate cu ocazia lucrărilor de sistematizare a orașului Mangalia, a fost descoperit singurul papirus din România și cel mai vechi din Europa, ascuns într-un mormânt vechi al unui nobil scit. Papirusul datează din secolul al IV-lea î. Hr.

Cercetătorii  fac eforturi pentru a descoperi mesajul ascuns. “ Suntem  încrezători că vom reuși să descifrăm măcar câteva cuvinte, pentru a afla care este natura mesajului conținut de acest important artefact”, afirmă directorul Muzeului de Arheologie “Callatis”, dr. Marcel Colesniuc, într-un articol pe care l-a scris în Revista Datina, editată de Centrul Cultural Județean Constanța.

fragmente papirus

Foto: mangalia.ro

Cel mai probabil, este vorba despre un mesaj religios. “În general, pe papirusurile descoperite în morminte erau scrise texte sacre sau rugăciuni, pentru a proteja sufletele defuncților, în lumea de dincolo”, a adăugat dr. Marcel Colesniuc.

 Ţara Luanei şi tainele sale uimitoare

Arealul denumit Țara Luanei, din Munţii Buzăului,  cuprinde 10  peşteri şi grote de o frumusețe aparte. În Grota Fundul Peșterii au fost descoperite, chiar de curând, documente iconografice a căror vechime depășește 4.000 de ani. Totodată,  s-au păstrat mai multe desene misterioase.  Pe pereți sunt redate arme, inclusiv unele din Epoca bronzului sau unele răspândite în urmă cu peste patru milenii în mai toată Europa, precum și pentagrame și scrieri ce nu au fost încă descifrate.

mesaj straniu

Simbolurile de la Templul Dorinţelor

La poalele Munților Făgăraș se află un loc care ascunde numeroase taine pe care niciun om nu le-a putut descifra, cel puțin până în zilele noastre. Ne referim la “Templul Dorințelor” de la Șinca Veche, Brașov, considerat al treilea punct energetic important din România. Pe pereții lăcașului pot fi văzute mai multe simboluri care ridică mari semne de întrebare. Printre acestea se află o stea cu șase colțuri, cunoscută drept Steaua lui David, și simbolul Yin- Yang. Tot aici există și un profil al unui om ce privește spre stânga, despre care se spune că ar fi Mântuitorului.

sinca veche

Cel mai vechi mesaj din istoria omenirii nu a fost încă descifrat

tartaria

În urmă cu 55 de ani, cercetătorul clujean Nicolae Vlassa a făcut una dintre cele mai importante descoperiri din țara noastră. Acesta a deschis un șantier arheologic la Tărtăria, iar săpăturile au scos la iveală trei tăblițe care conțin  cea mai veche scriere din  istoria omenirii, după cum au susținut numeroși oameni de știință de peste hotare.

Tăblițele de la Tărtăria sunt primele semne de scriere incizată, care preced pictogramele mesopotamiene (3500-3300 î.e.n.), hieroglifele egiptene (3200-3000 î.e.n), pictogramele cu inscripții de pe Valea Indului (2500 î.e.n.) sau pe cele din China (1500-1200 î.e.n.), ca și enigmaticele mesaje ale zapotecilor mexicani (600 î.e.n.)”, a afirmat Harald Haarmann, specialist în istorie culturală și în istoria scrisului. Cercetătorul italian Marco Merlini, care a testat enigmaticele   de la Tărtăria, confirmându-le “vârsta”, spunea că această descoperire de pe plaiurile mioritice “a schimbat întreaga cronologie a istoriei în Europa”, dar și “geografia legendei unde au început civilizațiile”. Însă, cel mai vechi mesaj din istoria omenirii nu a fost încă descifrat.

Tainele“bisericuțelor de cretă” de la  Basarabi-Murfatlar

În cele şase bisericuţe de la Basarabi-Murfatlar au fost descoperite numeroase desene și inscripții, vechi de peste 1.000 de ani, care  poartă o încărcătură mistică deosebită. Printre altele, vorbim despre cruci de diverse mărimi și tipuri, un arc cu săgeți, o corabie, dragoni, animale care se împerechează, figuri omenești  și cizme.

bisericute de creta

bisericute de creta

bisericute de creta (2)

De pe pereți nu lipsesc nici inscripțiile  grecești și nici cele scrijelite cu caractere chirilice și glagolitice. Pentru altele s-a folosit o scriere enigmatică, identificată de unii specialiști ca fiind runică. La fel ca în cazul simbolurilor și al desenelor,  multe dintre aceste inscripții nu au putut fi descifrate, cel puțin până în prezent.

sursa: dezvaluitorul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.