Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

MISTERUL acesta are un secol. Nimeni nu l-a putut rezolva până acum!

mister3

De peste 100 de ani un trunchi de copac pluteşte în poziţie verticală în Lacul Crater din Oregon.

Trunchiul de peste nouă metri lungime a devenit o celebritate a zonei de-a lungul anilor, acesta fiind cunoscut cu denumirea de „Bătrânul lacului”. Buşteanul a fost observat prima dată în 1902, acelaşi an în care Lacul Crater a fost numit parc naţional.

Geologul Joseph S. Diller a declarat că a văzut trunchiul cu şase ani înainte.

Crăpat şi albit de soare, „Bătrânul” are un diametru de 70 de centimetri, plutind la un metru deasupra apei din lac.

Lacul Crater este al nouălea cel mai adânc lac din lume, încât Statuia Libertăţii şi Turnul Eiffel ar putea fi puse sub trunchi şi nu ar atinge fundul lacului. Datând de acum 450 de ani, buşteanul pare că încalcă legile fizicii.

Trunchiul a călătorit sute de kilometri de când a fost observat pentru prima dată. Biologul John Doerr şi-a petrecut trei luni pentru a construi drumul pe care trunchiul s-a deplasat din 1938.

Între 1 iulie şi 30 septembrie, „Bătrânul” a călătorit 100 de kilometri.

Localnicii au fost atât de impresionaţi de buştean încât în jurul acestuia s-a creat o legendă care afirmă că trunchiul ar putea controla vremea.

În 1988, cercetătorii au utilizat un submarin de mici dimensiuni pentru a studia activitatea geotermală. Astfel, ei au decis că buşteanul este un pericol pentru navigaţie, experţii l-au legat de insula nelocuită Wizard. O furtună i-a speriat pe cercetătorii care au eliberat buşteanul, iar ca prin magie norii furtunoşi s-au risipit.

Experţii consideră că trunchiul a ajuns în apă în urma unei alunecări de teren, acesta blocându-se în roci care i-au conferit poziţia verticală.

Sursa: descopera.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.