Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Originea semnalului radio extraterestru a fost descoperită. El provenea, de fapt, de la…

Nebuloasa-Fluture

Misteriosul semnal radio detectat anul trecut de un radiotelescop rus in directia constelatiei Hercule este de fapt de origine terestra, provenind de la un satelit militar rusesc, conform concluziilor unor cercetatori din cadrul Observatorului Astrofizic Special apartinand Academiei Ruse de Stiinte, informeaza Live Science, potrivit Agerpres.

In urma cu cateva zile a fost publicata informatia conform careia, in luna mai a anului trecut, o echipa de astronomi ce folosea uriasul radiotelescop rusesc RATAN-600 a detectat un misterios semnal radio provenit din apropierea stelei HD 164595, aflata la 94 de ani lumina distanta de Terra. Caracteristicile semnalului i-a facut pe oamenii de stiinta sa sustina ca nu pot exclude ipoteza ca acesta ar fi fost produs de o civilizatie extraterestra, desi recunosteau inca de atunci ca explicatia este probabil una mult mai prozaica.

‘Calculele si analizele ulterioare cu privire la semnal au ajuns la concluzia ca acesta este cel mai probabil de origine terestra’, nota astronomul Yulia Sotnikova intr-un material publicat de Observatorul Astrofizic Special apartinand Academiei Ruse de Stiinte.

Semnalul detectat in mai 2015 ar putea proveni de la un satelit militar rusesc, la fel cum s-a intamplat si in cazul unei ‘alarme false’ similare produse in perioada Razboiului Rece, conform explicatiilor oferite de Alexander Ipatov, directorul Institutului de Astronomie Aplicata din cadrul Academiei Ruse de Stiinte.

Cu toate acestea, descoperirea va face obiectul unei dezbateri in cadrul celei de-a 67-a editii a Congresului International de Astronomie care va avea loc in Guadalajara, Mexic, in 27 septembrie.

Steaua dinspre care parea ca vine semnalul este similara Soarelui. Oamenii de stiinta stiu despre aceasta ca are cel putin o planeta, insa ar putea avea mai multe. Semnalul a fost detectat la 15 mai 2015 cu ajutorul radiotelescopului RATAN-600, in Republica Karaciai-Cerchezia din Rusia, in apropierea granitei cu Georgia. Echipa de astronomi a fost condusa de Nikolai Bursov de la Academia Rusa.

sursa: cultural.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.