Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Ecuaţia lui Drake sau demonstraţia că extratereştrii NU există

extraterestri

Conform ecuaţiei lui Drake, extraterestrii nu există. Ecuaţia a fost concepută de Frank Drake, la Universitatea California din Santa Cruz în anul 1960.

Sunt 28 de parametri care nu pot depăşi anumite limite fără să disturbe capacitatea unei anumite planete de a sprijini viaţa şi evolutia ei pe o anumită planetă: activitatea seismică, masa stelei, culoarea ei, vârsta stelară, erupţiile supernovelor, gravitaţia planetelor, distanţa planetei faţă de steaua din al cărui sistem face parte, tipul galaxiei, numărul de stele din sistemul ei planetar, data naşterii stelei, perioada de rotaţie, înclinaţia orbitei, stelele binare albe, înclinarea axială, câmpul magnetic şi altele.

Toate acestea reprezintă parametri care nu pot depăşi anumite limite, superioare sau inferioare, fără să nu distrugă capacitatea unei planete de a sprijini viaţa şi evoluţia vieţii pe ea.

Conform ecuaţiei lui Drake şi ţânând cont de parametri sus amintiţi, extratereştii nu există.

Numărul de civilizaţii din galaxia noastră cu care comunicarea poate fi posibilă înmulţit cu media de apariţie pe an a stelelor noi în galaxia noastră, estimate între 10 şi 1, înmulţit cu numărul stelelor care au planete asemănătoare sistemului solar (se ştie că, fiecare stea, are sistem solar şi că, o stea din zece, are planete) estimat între 1 şi 0,1, cu numărul mediu de planete care au capacitatea proprie de a sprijini apariţia şi existenţa vieţii, estimat între 5 şi 1, cu numărul planetelor care îndeplinesc condiţiile propice pentru apariţia vieţii în proporţie de 100%, estimat la 1, cu numărul planetelor pe care a apărut viaţa evoluată inteligent, estimat la 1(Terra este singura), cu numărul probabilităţii ca, formele de viaţă, să aibă capacitatea inteligentă de a comunica, cu alte civilizaţii de pe alte planete, estimat între 0,2 şi 0,1(numai pe Terra a fost nevoie de zece civilizaţii antice pentru a fi cum suntem acum) şi deci înmulţit cu timpul necesar pentru ca, o civilizaţie, să ajungă la un stadiu tehnologic avansat necesar comunicării cu alte civilizaţii din alte sisteme solare, estimat între 109 şi 102 an; înmulţit cu valorile maxime, avem: N(numărul de civilizaţii din galaxie) -10 înmulţit cu 1, cu 5, cu 1, cu 0,2, cu 109 = 10 miliarde de civilizaţii, iar cu valorile minime, avem N – 1, înmulţit cu 1, cu 0,1, cu 1, cu 1,1, u 0,1, cu 102 = 1, deci o singură civilizaţie, a noastră, Terra.

Singura planetă care îndeplineşte toate condiţiile de apariţie, existenţă şi evoluţie a vieţii inteligente este Terra.

Galaxia noastră are un diametru de 100 000 de ani lumină. Probabilitatea de a mai fi şi alte civilizaţii constă în cazul în care universul ar fi de natură holografică, să fie o hologramă a altui univers şi tot aşa, ceea ce ar face dintr-o civilizaţie reflexia altei civilizaţii.

Este imposibil ca, doar în Calea Lactee, să fie 10 miliarde de civilizaţii! Ar însemna două civilizaţii pe cap de om de pe Terra.

Aşadar şi prin urmare, din punct de vedere matematic, extratereştii nu există.

sursa: ro.blastingnews.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.