Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Ni se pregătește ceva? Cantități enorme de aur sunt exportate de Elveția către…SUA, zilnic

gold

In ultima perioada aurul elvetian a „curs” cu debit extrem de mare catre…SUA, ceea ce inseamna o schimbare majora de directie in privinta circulatiei aurului spre si dinspre America.

Un alt aspect care ar trebui avut in vedere este schimbarea care a avut loc in domeniul investitiilor in aur in luna Mai 2016.
S-a intimplat ceva care nu numai ca nu este obisnuit, dar pare ca extraordinar in contextul evolutiei din ultimii zeci de ani pe piata aurului. In timp ce, pentru zeci de ani, Elvetia a reprezentat o destinatie foarte importanta pentru aurul american, cursul evenimentelor este exact invers, astfel ca in luna Mai, am vazut Elvetia exportind cantitati masive de aur catre America.

Veti intreba cit de mult aur a luat drumul Americii din depozitele elvetiene?
In luna Mai a anului curent, Elvetia a exportat in SUA, de 50 de ori mai mult aur decit totalul, incepind din Ianuarie 2015 pina la finalul lui Aprilie 2016. Cantitatea medie lunara exportata de Elvetia catre SUA, era de 400 de kilograme, iar pentru foarte multe luni, elvetienii nu exportau aur in America. Oricum, in luna Mai, exportul de aur din Elvetia catre SUA a depasit 20,4 tone….

Cu ani in urma si chiar luni, exportul american de aur era indreptat catre Elvetia si UK. Ceea ce atrage atentia in mod deosebit, este faptul ca America a exportat mereu mai mult aur decit a produs si importat, in afara rzervelor altor tari detinute de Rezervele Federale americane si nerambursate inca.
De ce a aparut acesta schimbare de pozitie a SUA fata de comertul cu aur si de ce americani incearca sa importe cit mai mult aur din Elvetia, care este ceva nefiresc?

Ne intrebam daca acaesta atitudine americana are ceva de-a face cu pretul in crestere al aurului, cu modificarile in politicile monetare si FOREX si mai ales cu Brexitul..
Pe de alta parte, ne gindim la dezastrul economic inevitabil si colapsul economie americane, situatie in care bogatii vor trebui sa achzitioneze depozite de aur, dupa ani de zile de tiparire iresponsabila de dolari si inundarea pietei cu sume ce nu au nimic comun cu economia reala.

Pe de alta parte, exportul de aur american a atins in Mai, cel mai scazut nivel istoric, America exportind la alte tari de pe glob, doar 20,2 tone de aur. Totalul exportului american de aur in perioada Ianuarie-Mai 2016, a fost de aproximativ 139 de tone, cu 28% mai putin comparat cu aceasi perioada a anului 2015, cind se inregistra un export de 195 de tone.

Ce se intimpla? Au mirosit sacalii americani ai finantelor singele unei economii terminate si reverberatiile ei pe intreg globul? De ce a scazut atit de mult exportul de aur american catre alte ari si a crescut importul de aur din Elvetia? Cer tarile globului sa importe mai putin aur de la americani? Asta nu o mai cred, mai ales ca Rusia si China cumpara orice cantitate de aur de pe piata.
Cel mai sigur este ca petrodolarul este in pericol si exista o reala alternativa in care atit tarile din Golf cit si alte tari care sint in acorduri comerciale cu SUA, vor renunta la dolar si vor accepta plati in aur, ceea ce va face pretul aurului si mai mare.

Piata aurului este intr-o miscare ascendenta iar ceea ce este foarte interesant, este faptul ca in acest moment, din total aur existent in tranzactiile internationale, sub 10% exista fizic, in rest fiind vorba de „gold paper”, deci de hirtii si inselatorii capitaliste, ceea ce va duce la situatia in care o eventuala solicitare de aur, nu va putea fi onorata de catre banci clientilor lor, economisti anti bancheri promovind deja ideea „What you can not touch it, you don’t own it”, referindu-se in principal la aurul in hirtii detinut de diferite persoane, care nu va putea fi scos din banci la dorinta acestora.

Mai mult, va veni o situatie in care chiar banii detinuti de diverse persoane in banci, nu vor putea fi scosi in orice suma, iar cutiile de valori, vor fi si ele dramuite de personalul bancilor sau guvernele capitaliste, ceea ce face ca incertitudinea detinerii de economii sa creasca in speranta acestor sacalii care isi depun banii in paradisurile fiscale, ca omul de rind sa investeasca si nu sa economiseasca si in general sa cumpere de la ei, pentru ca aceste mizerii capitaliste sa-si ajusteze profiturile, alaturi de inmultirea banilor si lipsa taxelor pe care acesti infractori capitalisti le promoveaza in paradisurile financiare fara rusine.

As fi de acord cu aceste paradisuri fiscale unde isi depun ei banii, daca la ele ar avea acces si omul de rind, daca ar exista si un paradis al lui, unde sa nu plateasca taxe, unde sa fie investit banul lui in mod eficient si asa mai departe.
Oricum, statisticile legate de transferurile de aur sint extrem de incomplete si cu date foarte putine, tocmai pentru a crea o imagine confuza a acestui tip de comert international….insa realitatea o vedem cu totii…

sursa: alternativaromaniei.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.