Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Nomofobia, o nouă provocare pentru psihiatrie

foto: developers-club.com

Ai citit deja despre cât de nociv este telefonul mobil pentru sănătatea ta, dar pur şi simplu nu-ţi poţi imagina viaţa fără el. Acum ai un nou motiv de îngrijorare.

De data aceasta nu vorbim despre radiaţii nocive pentru creierul tău, nici de zecile de accidente care se pot petrece atunci când mergi pe stradă şi scrii mesaje sau citeşti știrile la semafor, in timp ce eşti la volan.

O nouă afecţiune, la fel de gravă, a intrat deja în manualele de psihiatrie: este vorba despre nomofobie. (no-mobile-phone-phobia). Potrivit experţilor, teama de a rămâne fără telefonul mobil este atât de mare încât a devenit o problemă care aduce din ce în ce mai mulţi oameni la psiholog.

Potrivit experţilor, printre simptomele acestei fobii se numără: imposibilitatea de a închide telefonul, verificarea obsesivă a apelurilor pierdute, e-mailului şi a mesajelor, nevoia de a avea telefonul mereu încărcat la capacitate maximă şi incapacitatea posesorului de a se despărţi de acesta, inclusiv atunci când foloseşte toaleta.

Din fericire, la fel ca şi în cazul altor dependenţe, psihologii spun că tratamentul se face prin renunţarea treptată la gadgeturi şi găsirea unor alternative la acestea.

Un studiu YouGov din 2010 a arătat că 53% dintre utilizatorii de mobil din Anglia sufereau de această boală şi numărul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani.

sursa: exclusivenews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.