Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Noua generaţie alege cafeaua din ghinde

Cafeaua din ghinde este o un înlocuitor gustos şi lecuitor al cafelei. Este recomandată maturilor şi copiilor, gravidelor şi mamelor ce alăptează.

Proprietăţile curative ale cafelei din ghinde

✔ Normalizează activitatea sistemului cardiovascular şi previne dezvoltarea aritmiei. În cazul consumului regulat al băuturii din ghinde, bătăile inimii se normalizează, dispare senzaţia de presiune în piept. Cafeaua din ghindele de stejar poate fi consumată de persoanele hipertensive. Această băutură aromată nu provoacă hipertensiune.

✔ Este benefică pentru tractul gastrointestinal (în cazul afecţiunilor sistemului digestiv, tulburări gastrice, diferite intoxicaţii, colite acute şi cronice.

✔ Se recomandă în caz de astmă, tuse, atît maturilor, cît şi copiilor.

✔ Mai ales este recomandat pentru copii de suferă scrofula şi rahitism (cafeaua din ghinde fortifică organele interne şi elimină rigidizarea glandelor mezenterice). Copiii pot consuma cafeaua de două ori pe zi: dimineaţa şi după amiază.

✔ Mineralele şi substanţele nutritive din ghinde are un efect tonifiant asupra organismului omului.

✔ Este utilă pentru sistemul nervos.

✔ Benefic în cazul afecţiunilor sistemului urinar şi reproductiv.
Cum funcţionează cofeina atunci când este ingerată

✔ Cafeaua din ghinde este recomandată pentru cei ce suferă de diabet zaharat, deoarece reduce nivelul zahărului în sînge. Doar că la prepararea ei trebuie de folosit înlocuitori ai zahărului.

Cafeaua din ghinde poate fi preparată de fiecare dintre voi, dacă aveţi ghinde şi timp liber. Iar reţetele pot fi găsite pe Internet.

sursa: ecology.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.