Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Nu era de ajuns că am fost umiliţi de bulgari. Turcia susține poziția Bulgariei în scandalul cu România!

rusia-1450093730

“După cum știți, navele maritime ale țărilor non-Marea Neagră pot rămâne în Marea Neagră până la 21 de zile , în conformitate cu Convenția de la Montreux. Turcia este foarte puternic legată de această convenție și nu vom vedea nici o ocazie să renunțe la restricțiile [din convenție], așa că am făcut angajamente suplimentare în acest sens “, a anunțat ministrul de externe bulgar, Daniel MITOV,  transmit postul de radio național bulgar BNR și Novinite.

Declarația șefului diplomației bulgare vine la 48 de ore după ce Sofia a anunțat oficial că nu acceptă propunerea României pentru crearea unei flote în Marea Neagră. Mai mult conform declarației de sâmbătă a bulgarilor aceștia anunțăANGAJAMENTE SUPLIMENTARE  ale Turciei care susțin poziția Bulgariei ceea ce înseamnă că diplomatic Bucureștiul a pierdut partida.

Bulgaria a apărat întotdeauna ideea de training -uri militare îmbunătățite în întreaga Marea Neagră, dar numai sub steagul NATO, a mai susținut șeful diplomației bulgare.

“Acolo unde diplomația se termină, începe războiul, iar sarcina mea este ca diplomația să continue să funcționeze și problemele să fie rezolvate cu ajutorul ei”, a mai spus ministrul de externe bulgar, adăugând că nimeni nu intenționează să se lupte cu nimeni.

“NATO este o alianță de apărare și acționează astfel încât să poată să asigure protecția aliaților săi”, a mai spus Mitov.

Reamintim că premierul bulgar Boiko Borisov a reacționat dur la propunerea României privind o flotă comună în Marea Neagră, iar guvernul bulgar a transmis pe surse în presa de la Sofia că acesta s-ar fi răstit la președintele român.

A doua zi după discuțiile cu Iohannis, Borisov a organizat o conferință de presă împreună cu președintele bulgar și ministrul apărării în care au refuzat oficial propunerea făcută de București, acest lucru chiar în timpul în care președintele Iohannis se afla în vizită oficială în Bulgaria.

sursa: flux24.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.