NU porni laptopul când ajungi acasă! Iată de ce

laptop

Telefonul, tableta şi laptopul au nevoie de o protecţie suplimentară odată cu începutul sezonului rece, iar nerespectarea unor reguli minime poate genera costuri semnificative de reparaţii.

Dispozitivele electronice portabile, fie că vorbim de telefon mobil, tabletă, laptop, ceas sau brăţără inteligentă, funcţionează corect în temperaturi moderate. Spre exemplu, în manualele de instrucţiuni ale telefoanelor mobile, producătorii nu îşi asumă responsabilitatea funcţionării corecte la temperaturi sub -10 grade Celsius. În cazul posesorilor de iPhone, în manualul de utilizare, se specifică că telefonul este proiectat pentru a funcţiona la temperaturi ambientale între 0 şi 35 grade.

În realitate, telefoanele mobile pot opera şi la temperaturi de -20 de grade, dar pentru scurte perioade de timp. Folosirea telefonului la temperaturi scăzute, un timp îndelungat, poate duce la deteriorarea acestuia, iar autonomia poate fi micşorată. În cele mai multe cazuri din cauza frigului acestea nu mai funcţionează deloc. Laptopurile au de regulă o temperatură de funcţionare între 5 şi 35 de grade.

Atunci când transporţi laptopul prin temperaturi cu minus este important ca acesta să nu fie pornit decât când a ajuns la temperatura camerei. Dacă este pornit imediat apare condensul care poate dăuna componentelor. Acest lucru este valabil pentru orice tip de aparat electronic, fie el televizor, radio sau player Blu-ray. În cazul tabletelor, pe langă faptul că autonomia scade simţitor, ecranul nu va mai răspunde la fel de repede comenzilor.

La notebookurile care permit scoaterea bateriei, la transportarea prin temperaturi joase, este recomandată înlăturarea acesteia şi depozitarea într-un loc încălzit.  De asemenea, laptopurile şi tabletele trebuie transportate în huse şi genţi speciale. Citeşte mai mult pe capital.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *