Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

O altfel de abordare a destinului:”Soarta ta este determinată de ceea ce apreciezi mai mult în viață”

foto: Cap Limpede

De-a lungul timpului suntem martorii numeroaselor schimbări care se produc cu o viteză enormă, o viteză ce nu putem să o atingem, să o dezvoltăm și să-i ținem pasul.

Care ar fi cauza acestui fenomen ? Lipsa de combustibil sau al unui motor performant ? Da, doar că motorul și combustibilul nu sunt acele elemente la care te gândești, elemente utilizate zi cu zi. Viteza care influențează dezvoltarea tehnologiilor, științei, mediului ambiant este generată de adevăratele valori pe care le cultivăm ani de-a rândul în propria viziune.

Ce apreciem mai mult? Aceasta este întrebarea de la care pornesc primele mișcări spre desăvârșire sau primele acțiuni spre o ruinare totală. Reieșind din faptul dat trebuie să înțelegem că fiecare persoană este pictorul imaginii sale, este autorul propriei creații, arhitect al propriilor drumuri.

De aceea pentru a reda cât mai multă culoare propriului destin alege învățători potriviți și cere de la ei cât mai multă informație despre culorile vieții lor pentru a le combina pe paleta de care dispui ca ulterior să le folosești la propria pictură.

Învață să alegi cu grijă toate împrejurările în care te afli, prietenii care te înconjoară, alege un mod sănătos de viață deoarece atunci când alegi ceea ce este mai bun mereu vei fi apreciat, respectat și binevenit.

Dar hai să privim lucrurile și de partea opusă, cea unde nu există nici o grijă pentru că nu ți le asumi, nu există nici o problemă pentru că există cineva care le rezolvă pentru tine, nu există respect față de cei din jur pentru că nu există respect față de tine, deci unde ajung a fi oamenii cu astfel de poziții ?

Răspunsul este evident, zi de zi urmărești la știri istoriile lor, precum că unul riscă ani grei de închisoare, celălalt zace într-o baltă de sânge fără răsuflare deoarece nu a împărțit în mod egal ultima sticlă de tărie și desigur al treilea care și-a violat propria fiică minoră în timp ce soția era la bucătărie. Este trist, nu-i așa ?

”Însă de mici acești oameni au avut libertatea totală, nu au fost controlați zilnic dacă au învățat lecția de mâine, nu au fost impuși să citească, să scrie, să vorbească corect că doar acestea sunt cele mai inutile și dificile lucruri din viața unui adolescent”.

Ceea ce vreau să spun este că atunci când nu depui nici un efort asupra fiecărei acțiuni pe care o faci, asupra fiecărei idei pe care o ai sau pur și simplu nu ai o atitudine corectă față de viața ta nimic nu mai are rost deoarece ochii tăi se acoperă de o pânză cenușie care nu-ți permite să vezi adevăratele valori ale celor ce își iubesc viața.

Dacă în cele din urmă ai simțit că te afli în direcția greșită, te felicit pentru că primul fapt important în a-ți schimba propriul destin este deja realizat și anume cel de a conștientiza propriile greșeli.

Tot ce trebuie să faci în continuare este să încerci din puteri să renunți la vicii precum alcoolul, tutunul, înjurăturile în exces pentru că o minte ageră se naște într-un organism puternic lipsit de anomalii. În cazul în care ele nu sunt prezente, deja ești cu un pas înainte, pasul învingătorilor, celor cu tărie de caracter care înfruntă cu ușurință și celelalte obstacole.

Acum că ai ajuns la momentul respectiv, nu-mi rămâne decât să spun că informația este arma secolului în care ne aflăm, deci cunoaște cât mai multe pentru a găsi soluțiile multor probleme care te așteaptă în continuare, renunță un pic la rețelele de socializare în favoarea unei cărți, în favoarea unei comunicări eficiente cu o persoană mai puțin cunoscută, valorifică-ți potențialul.

De aceeași opinie este și Thomas Jefferson unde menționează ”Nimic nu-i poate opri pe oamenii cu atitudine pozitivă, nimic nu-i poate ajuta pe cei cu mentalitatea greșită”, deci Hai Să Reușim, începând de la o mică Schimbare.

sursa: yupi.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.