Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

O capcană periculoasă- căsătoria din interes! ”Cel ce vrea să se îmbogăţească repede nu rămâne nepedepsit”

Era o zi foarte frumoasă și caldă. Împreună cu niște colege de Facultate am hotărât să mergem la o îngheţată. Zis şi făcut, în câteva minute eram la cafenea cu îngheţatele pe masă şi în toiul discuţiei. Între timp, am simţit nişte priviri foarte insistente asupra noastră. Doi cetăţeni de naţionalitate arabă nu se opreau să ne privească, în speranţa că le vom atrage într-un final atenţia.

După ceva timp am observat că de masa lor s-a apropiat o domnişoară. Şi-a sărutat prietenii, însă aceştia nu prea erau încântaţi de venirea ei. Mesele noastre erau destul de aproape ca să putem auzi discuţia lor. Unul din bărbaţi vorbea foarte bine în limba română, doar cu mici scăpări: „Ţi-am spus să vii după ore, de ce ai venit acum? Deja ne întâlnim mai spre seară, mai ai vreo prietenă?… Să aduci şi o prietenă cu tine!”. Fata a plecat imediat ruşinată, dar totuşi veselă.

La început nu am atras multă atenţie cazului, însă în scurt timp, în cafenea au intrat alte două domnişoare, iar în întâmpinarea lor vine un alt bărbat, spre mirarea mea din nou un arab. „Salut, am venit cu prietena mea, aceasta este Mariana”, a rostit încântată una din fete. Barbatul a sărutat-o şi le-a invitat la masa unde stătea cu prietenii lui. Nu ne-a luat prea mult timp ca să înţelegem strategia unor oaspeţi arabi la noi în țară și dorinţa evidentă: fetele noastre.

Ce sunt casatoriile basarabencelor, româncelor, europencelor cu musulmani: fericire, interes, un joc sau o cursă?

Astăzi parcă nu-i nimic grav să  vezi tot mai des pe străzile oraşului fete la braţ cu arabi, turci, sirieni, libaneji. Pentru majoritatea din ele, se pare că este la modă să ai un prieten din străinătate,  îmbrăcat bine şi care te invită la restaurant. Îndrăgostiți până peste urechi, vă veţi căsători şi veţi trăi în bogăţie, iar tu scăldată în aur, etc. Cu părere de rău prea puţine fete ajung să trăiască acest vis. Iată de ce…

Din păcate am întîlnit fete care şi-au ruinat întreaga viaţă, crezând o minciună, crezând că RELIGIA nu contează. Contează sa fii om bun.  Eu zic că religia în cazul musulmanilor contează și, trebuie să conteze și pentru noi creștinii.

Încep cu asocierea greșită a musulmanilor cu bunăstarea materială. Dacă e să vorbim despre cei care vin să învețe  în Republica Moldova atunci iată ce mi-a spus o bună prietena arabă, dar care este creștină, nu musulmană: “Majoritatea băieților care aici par foarte înstăriți de fapt la ei acasă trăiesc mult mai modest. Părinții lor, știind că sunt într-o țară străină se străduie și depun tot efortul ca ei să fie aici cât mai aprovizionați fapt pe care ei îl folosesc deja cum vreau ei”. La rândul meu, am asociat arabii cu bogăție, dar când am fost în Italia și am văzut refugiații arabi, marocani, etc, am rămas surprinsă să-i văd stând în rînd la Biserica Catolică pentru ajutor social. Nu mă bucur de sărăcia lor, ceea ce vreau să spun este că fetelor dacă căutați bogăție, în primul rând nu veți avea ajutorul lui Dumnezeu, pentru că în Biblie este scris: Un om credincios este năpădit de binecuvântări, dar cel ce vrea să se îmbogăţească repede nu rămâne nepedepsit. Proverbe 28:20 Nu cautati sa va maritati pentru bani, astfel de casatorii sau sfirsit trist, in orice context.

Iar acum citeva realități pe care cred că ar trebui sa le cunoască fetele noastre, legate de cetăţenii ţărilor musulmane și care practică islamul. Potrivit culturii și învățăturii islamului, fiind musulman(ă) nu ai voie sa te căsătorești cu crestini, evrei, sau vreo alta religie. În țări unde islamul este practicat cu strictețe aceste cazuri se pedepsesc drastic. Tatăl este obligat să-și ucidă fiul/fiica și dacă el nu face acest lucru, unchii trebuie să-și asume această responsabilitatea. Nu mai spun ce se întîmplă cu o fată musulmană dacă se căsătorește în afara religiei.

Pe de altă parte, cunosc cazuri cu femei din Moldova, România, Rusia și altele, care s-au căsătorit cu bărbaţi musulmani iar dacă la scurt timp nu acceptau islamul totul se termina în divorţ, nu puteau să-și ia copii, care după legile lor sunt ai tatalui.

La fel au fost cazuri, care după ce s-au căsătorit şi au plecat la ei acasă peste hotare, erau transformate în roabe. Când spun roabe nu mă refer la munca fizică din vremurile străvechi ci la faptul că erau închise în casă și folosite doar la relații sexuale, nașterea și creșterea copiilor.

Dar, mai presus de aceste realități, există o concepție profund infiltrată în inima fiecărui musulman de mic, precum că femeia (inclusiv cea musulamană) este inferioară bărbatului. Mai mult decât atât potrivit Coran-ului femeile străine sunt considerate păgâne, necurate și necredincioase. Majoritatea femeilor căsătorite cu musulmani, nu mearg la serviciu ci sunt responsabile doar de casă și copiii. La prima vedere pare un lucru comod, dar dacă analizezi problema din rădăcina motivul principal al acestui mod de viață nu este doar grija deosebită a soțului ci neîncrederea în integritatea femeii și moralitatea ei.

Chiar dacă și un musulman se convertește la creștinism, oricum are această tendință de a considera femeia mai inferioară din punct de vedere moral și intelectual. Nu în toate cazurile desigur!

Dar ce să vorbim noi şi să căutăm, privind la moldovencele căsătorite cu musulmani, puține am văzut fericite și cu sclipiri în priviri. Au crezut că vor fi fericite, apreciate, iubite aşa cum li s-a promis sau cum au văzut prin filme.

Am fost învinuită de mult ori ca aș face discriminare de rasă și religie, dar eu voi adăuga… este un lucru foarte diferit când din nebunie proprie, un bărbat își pedepsește/bate soția și este cu totul altceva cînd un barbat își pedepsește soția pentru că CARTEA SFÂNTA pe care el o cinstește îi permite acest lucru. „Pe acelea de a căror neascultare vă temeţi, povăţuiţi-le(mustraţi-le), părăsiţi-le în paturi şi loviţi-le! Dar dacă ele [revin şi] ascultă de voi, atunci nu mai căutaţi pricină împotriva lor. Allah este Cel mai Înalt, Măreţ.(Sura 4:34b)”

Arabii au fost cunoscuți ca și un popor care cinsteste femeia, însă islamul a introdus noi standarde cu privire la acest subiect. În Biblie, bărbatului i se spune să-și iubească nevasta cum Hristos a iubit Biserica și S-a dat pe Sine (a murit pe cruce) pentru ea. Păcat este faptul că mulți „creștini” nu știu asta și nici nu o trăiesc. Fete, înainte de a intra prea mult în relație, mergeți la duhovnicul vostru și întrebați părerea lui. Poate el vă va da un sfat mai larg, decât ceea ce este scris aici.

sursa: familiad.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.