Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

O cură de vitaminizare și întărire a imunității, cu polen, cătină și propolis (un medicament natural pe care-l puteți prepara în casă)

Acest remediu bogat în vitamine, enzime, minerale și antioxidanți poate fi preparat în casă. Polenul crud se poate procura de la magazinele naturiste sau apicole.

Mierea de albine trebuie să fie naturală. O puteți procura de asemenea de la magazinele apicole, de la un apicultor de încredere sau din piață.

Sucul sau siropul de cătină se găsește de asemenea la magazinele naturiste, dar se poate obține și în casă, când cătina este în sezon. La fel și tinctura de propolis.

Ingrediente necesare:

• 2 linguri de suc sau sirop de cătină
• 1 linguriță de suc de lămâie
• 1 linguriță de tinctură de propolis
• 1 linguriță de polen crud
• 1 linguriță de miere

Mod de preparare:

Puneți sucul de cătină, sucul de lămâie și tinctura de propolis într-un pahar. Adăugați polenul și amestecați pentru ca granulele să se dizolve. Adăugați mierea de albine și amestecați până la omogenizare.

Veți obține un preparat delicios, ca o dulceață. Consumați cantitatea obținută dimineața, pe pâine, sau ca atare.

Preparați și consumați acest medicament zilnic, timp de o săptămână. Sau puteți mări cantitățile ingredientelor pentru a obține un borcănel de preparat. Luați în fiecare zi câte o linguriță/lingură.

Are efecte tonice asupra întregului organism, dar mai ales asupra sistemului imunitar. Este un aliment energizant, ideal pentru persoanele obosite, slăbite sau cu deficit de vitamine și minerale.

Propolisul și mierea de albine au proprietăți antibacteriene și antibiotice. Cătina este considerată o polivitamină naturală, iar polenul crud un supliment care poate acoperi toți nutrienții necesari organismului.

Este foarte bun la gust, de aceea poate fi acceptat și de copii. Cereți totuși sfatul medicului înainte de a introduce acest remediu în alimentația celor mici.

Nu folosiți acest preparat pentru a înlocui o alimentație diversă și echilibrată. Este doar un supliment nutrițional, sau un adjuvant.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.