Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

O DOVADĂ a călătoriei în timp sau o înșelătorie? Ceas elvețian găsit într-un mormânt medieval sigilat, în China

Un ceas elveţian vechi de 100 de ani a fost găsit în decembrie 2008 într-un mormânt antic din Shangsi, China, care a fost sigilat pentru mai mult de 400 de ani, a raportat atunci Daily Mail.

Unii oameni îl privesc ca pe o dovadă a călătoriei în timp, pe când scepticii au desigur dubii cu privire la acest lucru. De un lucru putem fi siguri totuşi – nu e genul de obiect pe care te aştepţi să-l găseşti într-un mormânt antic sigilat.

Când arheologii chinezi au îndepărtat capacul unui sicriu uriaş dintr-un mormânt al dinastiei Ming de acum 400 de ani, au rămas uimiţi de ceea ce au descoperit. În timp ce dădeau la o parte pământul din jurul sicriului au fost surprinşi să dea peste un inel metalic, descoperind ulterior că era un ceas, marca „Swiss”, care afişa ora 10:06. Modelul respectiv datează însă, doar de un secol.

Arheologi filmau un documentar alături de doi jurnalişti când au făcut uluitoarea descoperire. Ei credeau că sunt primii care vizitează mormântul dinastiei Ming, de la înmormântarea ocupantului său, dar poate că s-au înşelat.

„Când am încercat să dăm la o parte pământul din jurul sicriului, o bucată de piatră a căzut producând un sunet metalic”, a declarat Jiang Yanyu, fost curator al Muzeului Guangxi.

„Am luat obiectul şi am constatat că era un inel. După îndepărtarea solului care îl acoperea şi examinarea ulterioară, am fost şocat să văd că era un ceas”, a adăugat acesta.

Ceasurile nu existau în timpul dinastiei Ming, iar Elveţia nici nu exista ca ţară atunci, a declarat un expert citat de Daily Mail. Dinastia Ming a condus China între 1368 şi 1644.

Oficialii de la departamentul istoric din China au precizat: „Călătorie în timp! No comment”, iar ştirea a început să facă ocolul lumii.

sursa: epochtimes-romania.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.