Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

O mumie extraterestră?! Mumia din Atacama : humanoid sau extraterestru ?

ozn1

In documentarul intitulat “Sirius” ,realizat de Dr. Steven M. Greer apare un personaj important : mumia unui umanoid pitic, presupus a fi nepamantean. Mumia a fost descoperita in 2003 in desertul Atacama din Chile si a fost cumparata de Ramón Navia-Osorio Villar, un om de afaceri interesat de fenomenul OZN, presedintele unui institut de studii exobiologice din Barcelona, Spania.

 Greer relata, intr-un articol din 22 aprilie 2013, ca a aflat de existenta mumiei in 2009, iar in septembrie 2012, proprietarul acestuia, a permis examinarea ei detaliata. Cu aceasta ocazie s-au obtinut mostre ADN, care urmau sa fie examinate de o echipa condusa de Dr. Garry Nolan, profesor in departamentul de microbiologie si imunologie al facultatii de medicina a Universitatii Stanford din California, conform unui protocol bine pus la punct, destinat cazurilor cu ADN foarte vechi sau vechi. Dr. Ralph Lachman, tot de la Universitatea Stanford, expert de varf pe plan international in displazii scheletice, urma sa examineze anomaliile scheletului, folosind imagini radiologice si de la computerul tomograf.

 Umanoidul din Atacama are lungimea totala de numai 13 centimetri, corpul fiind extrem de uscat dar intact. Computerul tomograf arata clar organele interne din cosul pieptului (plamanii si ceea ce par a fi ramasite ale inimii). Nu exista absolut niciun dubiu ca specimenul este un organism real si nu o contrafacere de orice tip, fapt confirmat atat de Dr. Nolan cat si de Dr. Lachman.

mumia din Atacama humanoid sau extraterestru

 Faptura are doar zece coaste, ceea ce nu s-a observat niciodata la oameni. Craniul este neobisnuit, cu bolta mult mai larga, proportional, decat la oamenii normali. Oasele sunt bine dezvoltate si nu sunt ale unui fetus, dar scheletul prezinta mai multe anomalii. Fapt important, mandibula contine dinti maturi, nu fetali. E vizibila o fractura a umarului drept, ca si o fractura concava a craniului, in partea posterior-laterala dreapta, care a fost cel mai probabil cauza decesului.

 Ca un fapt foarte important, Dr.Lachman a stabilit ca infatisarea umanoidului nu este rezultatul niciunei diformitati, displazii scheletale sau al vreunui defect genetic, ca si a oricarei anormalitati umane cunoscute. Cea mai interesanta concluzie a fost ca umanoidul a trait intre 6 si 8 ani, fapt atestat de starea cartilagiilor din genunchi, comparate cu cele ale oamenilor normali la diferite varste. El a mai precizat ca nu se cunoaste niciun caz in care un om sa fi ajuns la varsta de 6-8 ani cu inaltimea de numai 13 centimetri.

 Trebuie mentionat ca si Dr. Manchon de la un centru de radiologie din Barcelona, care examinase si el specimenul, a precizat ca nu este vorba de un fetus ci de o fiinta care a trait probabil cativa ani. Contrar unor afirmatii facute imediat dupa gasirea mumiei, opiniile celor doi medici subliniaza ca imaginile radiologice arata diferente remarcabile intre stadiul de dezvoltare al scheletului unui fetus si al umanoidului din Atacama.

 Cadavrul mumificat a permis extragerea unei cantitati mari de ADN de buna calitate, cu deteriorari putine si nesemnificative. Dr. Nolan sublinia ca analiza secventiala exclude definitiv ipoteza ca specimenul ar fi o maimuta. El a mai notat ca analiza preliminara a genelor nu a pus in evidenta alterarile obisnuite pentru nanism (oamenii de statura foarte mica). Deci, daca este vorba de o dereglare genetica, ea nu a fost gasita deocamdata. Oricum, va mai dura un an sau chiar mai mult pana se va putea realiza o analiza manuala completa a ADN-ului. Dr. Nolan a mentionat ca neandertalienii sunt, genetic, 99,5% identici cu oamenii, iar cimpanzeii si alte maimute mari 96-97%. Nolan intentiona sa continue investigatiile in acest sens, inclusiv sa supuna mostrele de ADN altor laboratoare, spre o examinare independenta, inainte de a publica rezultatele intr-o revista stiintifica acreditata.

 Umanoidul a trait cu multe decenii sau chiar secole in urma (data exacta ramane inca necunoscuta). In aceste conditii, e greu de inteles cum un copil a putut trai 6-8 ani, mai ales intr-o zona atat de arida si subdezvoltata. Chiar si azi, intr-o sectie de terapie intensiva pentru nou nascuti ar fi dificil sa se tina in viata o fiinta de asemenea dimensiuni. Daca ar fi fost o faptura umana deformata – spnea Dr. Nolan – nu pare posibil ca ea sa fi putut trai pana la varsta de 6-8 ani. In plus, specimenul avea dinti vizibili, bine dezvoltati, ceea ce nu exista la fetusii de aceasta dimensiune.

 Misterul este adancit de rapoartele lui Ramón Navia-Osorio Villar si ale asociatilor sai, care au calatorit in zona in care a fost gasita mumia si au obtinut informatii de la locuitorii indigeni. Acestia vorbeau despre OZN-uri si despre creaturi de mici dimensiuni care se potrivesc descrierii umanoidului. Circula de asemenea informatii ca ar exista si alte mumii asemanatoare in locuri greu accesibile din zona.

mumia din Atacama

 Dr. Greer se intreba, in concluzie, daca umanoidul din Atacama ar putea fi un hibrid, dintre cei de care vorbesc istoriile cu rapiri OZN si daca umanitatea in ansamblu n-ar putea fi de asemenea rezultatul unor hibridari, ca efect al contactelor cu civilizatii extraterestre de-a lungul a milioane de ani. Din alte surse, pe care Greer nu le mai specifica, rezulta ca Dr. Nolan a precizat ca el crede ca avem de-a face totusi cu un indigen din zona chiliana, de sex masculin, care a trait probabil in secolul trecut.

 Lee Speigel, de la trustul de presa The Huffington Post, anunta ca mumia, poreclita de media „Ata Boy” (prescurtare de la numele desertului Atacama) ar putea avea un var pamantean, asa-numitul „Atta Boy”. Acesta a fost gasit de milionarul excentric Robert LeRoy Ripley (1890-1949), cel care a popularizat multe lucruri stranii prin emisiuni de radio si televiziune intitulate „Believe It or Not!” (traducere aproximativa „credeti-o sau nu”). Atta Boy, inalt de 15 centimetri, apare intr-o fotografie din 1933, cu referire la indienii Jivaro (sau Shuar) din Peru, cunoscuti pentru tehnicile lor de creare a unor capete umane micsorate prin uscare cu pietre incinse.

 Neal Thompson, autor al unei biografii a lui Ripley, spunea ca acesta nu a lasat nicio nota unde si cum a intrat in posesia lui „Atta Boy”. Se stie doar ca l-a prezentat ca apartinand speciei umane. El era fascinat de tehnicile de micsorare a corpurilor prin uscare (dupa extragerea oaselor) folosite de indienii sudamericani si era convins ca are de-a face cu o fiinta umana reala, miniaturizata prin mumifiere. Din pacate, nu se cunoaste originea artefactului, iar dupa anii 1930 el a disparut complet, fiind poate parte a unei colectii particulare.

 Edward Meyer, vicepresedintele expozitiilor si arhivelor Ripley, spune ca el considera ca „Atta Boy” ar fi mai degraba un fetus mumificat, intrucat, referindu-se la tehnicile bastinasilor, el spunea ca „am vazut corpuri micsorate dar ele aratau cu totul altfel”.

 Totusi, se intreaba Lee Speigel, ce putem spune despre coincidentele dintre Ata si Atta? Amandoi au aceeasi inaltime, amandoi au fost gasiti in tari vecine din America de Sud, in zona desertului Atacama si amandoi poarta acelasi gen de trasaturi misterioase.

 Asa cum declara Edward Meyer catre The Huffing Post, „nici macar n-as considerat-o coincidenta. Ma gandesc ca este aceeasi istorie cu 70 sau 80 de ani mai tarziu”. Iar referitor la „Atta Boy” a adaugat: „Nu as zice ca este doar unul singur. Eu personal cred ca este mai degraba o mumie boliviana decat un corp micsorat de tribul Jivaro”. El a adaugat ca se cunosc doar trei cazuri in care un corp intreg a fost micsorat prin uscare si toate trei se pare ca au fost facute de un medic german din Peru. Cineva i-a aratat cum se procedeaza, asa cum faceau indigenii, cu capul, iar el a dorit sa faca un pas mai departe, micsorand intregul corp. „Pentru a micsora corpul trebuie scoase toate oasele. Se poate strange pielea dar nu si oasele. Acesta este unul dintre lucrurile, privind capetele micsorate, pe care oamenii nu le inteleg” a completat Meyer, „Indienii Jivaro pastreaza capul deoarece presupun ca acolo salasuieste sufletul”.

 Ar putea fi vreo relatie intre Ata si Atta? Ar fi excelent daca l-am gasi pe Atta Boy. Mayer considera deci indreptatita preocuparea trustului Huffington Post in acest sens. El isi dadea email-ul pentru ca orice persoana care stie ceva despre unde ar putea fi la ora actuala Atta Boy sa-i comunice aceste informatii. Mai mult chiar, prima persoana care va duce la identificarea locului in care se gaseste Atta Boy, va primi legitimatii de intrare la cele 32 de muzee Ripley (numite „Odditorium”) ca si la acvariile Ripley. Daca ar fi gasit, mostrele sale de ADN ar putea fi comparate cu cele ale lui Ata.

 Dezbaterea a atras nu doar atentia ufologilor ci a produs si un articol scurt in renumitul si foarte seriosul saptamanal de stiinta Science din 10 mai 2013. Concluzia: Ata este categoric o fiinta umana. Din pacate, astfel, misterul nu e rezolvat ci devine si mai pronuntat.

sursa: Science .com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.