Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

O nouă nebunie „la modă”. În Lituania nu mai există oficial denumirile de mamă și tată

unisex

În formularele din școlile lituaniene, “Mama” și “Tata” au fost înlocuite cu “Părinte 1″ și “Părinte 2″

“Nu-mi dau seama unde ar trebui să fiu trecută: la Părintele 1 sau Părintele 2“, spunea o mamă pentru The Lithuanian Times.

Chiar dacă între timp a fost abolit, sistemul a fost reintrodus în aproximativ 500 de școli, dar compania care-l administrează, Tavo Mokykla, spune că nu e versiunea finală: “Mama” și “Tata” ar putea reveni în formularele pe care diriginții trebuie să le completeze.

Originea acestei măsuri se găsește într-o recomandare a Consiliului Europei din 2010, atunci când statelor membre li se cerea să excludă cuvintele “Mama” și “Tata” din documentele oficiale, pentru că este o formă de sexism.

Reacția societății civile lituaniene și a parlamentului nu a întârziat. Forumul părinților lituanieni s-a declarat împotriva unei astfel de măsuri: “Căsătoria dintre un bărbat și o femeie și creșterea unui copil este naturală pentru noi. Nu-i acuzăm pe cei care vor uniuni între persoanele de același sex, dar ne întrebăm dacă nu urmăresc impunerea percepției lor asupra întregii societăți“.

parent-1-parent-2-88604019313_xlarge

În 2013, Parlamentul Lituaniei a cerut Parlamentului European să respingă rezoluția asupra Sexualității și Drepturilor Reproductive introdusă de Edite Estrela, considerând-o “dăunătoare pentru tradițiile europene, lege și moralitate“.

Rezoluția promova educația sexuală la copiii de patru ani, proclama avortul ca drept fundamental al omului și ataca drepturile părinților, cerând UE să finanțeze avorturile.

Rezoluția a fost respinsă de Parlamentul European.

Sursa: Active News, http://gandeste.org/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.