O „PALMĂ peste bot” trasă EVOLUȚIONISMULUI de către… ȘTIINȚĂ. Pasajul „coastei” în plan ştiinţific

geneza

Conform tezei evoluţioniste, omenirea în toată diversitatea ei provine din tipuri deosebite de oameni (poligeneză), care la rândul lor descind din animale inferioare.

Nici un adept al acestei teorii nu va accepta însă teza monogenezei (provenienţa rasei umane dintr-un singur om), conexată cu dogma creştină a păcatului originar şi cu învăţătura despre răscumpărarea neamului omenesc.

Toate s-au petrecut chiar în ziua facerii omului, ziua a şasea. Pentru minţile moderne, deseori mărginite, zidirea bărbatului şi a femeii este la fel de „spectaculoasă”, de miraculoasă, pe cât sunt toate celelalte zidiri ale lui Dumnezeu apărute dintru început.

Deşi pasajul analizat pare enigmatic, în plan ştiinţific, cercetătorul nu poate să nu observe adevărul profund pe care îl dezvăluie: embriologia ne relevă,într-adevăr, originea embrionară comună a organelor sexuale şi a coastelor, şi unele şi altele provenind din acea formaţiune a embrionului numită mezoderm şi mezenchim, spre surprinderea doctorului Georges Regard care făcea următoarele observaţii în „Studiu biologic şi ştiinţific al marilor probleme religioase”: „…Este cu atât mai uimitor să găseşti o descriere atât de exactă, făcută într-o vreme aşa de îndepărtată, cu cât organele sexuale se găsesc la o mare depărtare de coaste,fie la adult, fie la copil,ele nefiind foarte aproape decât în embrion.

O asemenea descriere care să ascundă sub o aparenţă atât de absurdă un asemenea fond de adevăr, pe care scriitorul sfânt însuşi nu-l cunoştea, nu ar putea fi decât rodul unei puternice şi divine inspiraţii. Omul de ştiinţă,în loc să râdă, nu poate decât să o admire profund şi să o respecte”.

sursa: http://laurentiudumitru.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *