Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Specialiştii nu au putut să determine originea luminilor stranii de pe cerul localității Hessdalen, Norvegia

Hessdalen Lights Norway UFOs

„Apariţia fenomenelor luminoase în această zonă îndepărtată şi deluroasă a Norvegiei nu mai este un secret încă din anul 1940, când a fost raportată oficial. Vârful activităţii s-a înregistrat în perioada decembrie 1981 – iulie 1984, timp în care s-au semnalat între 15 şi 20 de rapoarte săptămânal.

Frecvenţa apariţiei fenomenelor luminoase au determinat turiştii să vină în această localitate şi să-şi petreacă nopţile „pândind” luminile misterioase. Totuşi, după 1984 frecventa apariţiilor s-a diminuat constant, iar în prezent se poate vorbi despre 15-20 de apariţii pe an.

Pe 11 noiembrie 2012 luminile misterioase s-au manifestat din nou. Ele sunt strălucitoare, având culoarea albă, galbenă sau verde. Uneori, aceste lumini pot fi urmărite chiar şi timp de o oră, plutind în linişte deasupra solului ori la o înălţime mai mare.

Specialiştii nu au putut să determine originea lor; totuşi, de-a lungul timpului au fost emise mai multe ipoteze:

– un proces de combustie în aer, care implică nori de praf din valea în care se află localitatea, nori ce conţin elementul scandiu.
– luminile sunt formate de un ansamblu de cristale Coulomb aflate în stare de plasmă, ansamblu care este produs prin ionizarea aerului şi a prafului de către particulele alpha în timpul dezagregării atomilor de radon din atmosferă.
– este un fenomen de piezoelectricitate generat de anumite solicitări ale rocilor, pentru că multe dintre acestea includ cristale de cuarţ, care produc o intensă încărcare electrică.

Fireşte, oamenii de ştiinţă nu se grăbesc să tragă şi alt gen de concluzii, care ar putea relaţiona fenomenul misterios din Hessdalen cu fenomenul OZN sau cu cel al fiinţelor interdimensionale, pur şi simplu pentru că acest gen de abordare nu intră în limitele înguste ale vederilor şi concepţiilor lor.

Cu toate acestea, foarte mulţi martori oculari au semnalat următoarele: „În interiorul globurilor de lumină am putut să văd cu precizie silueta unui obiect de forma unui glonte”.

„Am simţit cu toţii că ceva sau cineva ne observă, că era deasupra noastră. Când am privit, erau acele lumini verzi, care clipeau. S-au mişcat 5-10 secunde pe deasupra capetelor noastre, iar apoi au dispărut brusc”.

Relatările turiştilor abundă şi ele, precum şi ale poliţiştilor ori celor însărcinaţi cu monitorizarea ştiinţifică a fenomenului. Totuşi, explicaţiile viabile se lăsă aşteptate, poate pentru că ştiinţa actuală se afla încă la mare depărtare de o viziune integratoare şi corectă asupra modului în care este structurat şi funcţionează Universul…”

sursa: dzr.org.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.