Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Oficialii ruși: „complotiștii din Turcia erau rusofobi”

rusia turciaScuzele pe care președintele turc Tayyip Erdogan le-ar fi adus Rusiei a fost unul dintre factorii care au influențat decizia de a întreprinde lovitura de stat militară din această țară, a declarat Viktor Ozerov, președintele Comitetului privind Apărarea și Securitatea din Consiliul Federației (Senatul rus), transmite RIA „Novosti”.

„Este evident că cauza rasturnarii este un complex de probleme. Cu toate acestea, nu este exclus ca scuzele aduse Rusiei de Erdogan și schimbarea cursului Istanbulului în lupta împotriva teroriștilor din Siria au fost ultimele picături care au dus la eruperea răbdarii armatei turcești”, –  a spus Ozerov.

Printre alți factori, Ozerov a numit dorința lui Erdogan pentru putere absolută, problema kurdă și influența armatei.

Totodata, presa rusa a descoperit ca pilotul turc care a doborât bombarierul rusesc in toamna anului trecut a fost participant la lovitura de stat militară din Turcia. Declaratia ar apartine primarului din Ankara, Melih Gökçek, care s-a ferit sa dea numele pilotului., el nu au nume.

Primarul a spus că pilotul turc era membru al organizatiei predicatorului Fethullah Gulen, miscare pe care Ankara o numește „stat paralel”. Anterior, președintele Erdogan a acuzat susținătorii lui Gulen de organizarea insurgenților. Susținătorii lui Gülen resping aceste acuzații și condamna lovitura de stat.

RIA „Novosti” citează declarația primarului care ar fi declarat la CNN Turk: „Este ” statul paralel” cel care a stricat relațiile noastre cu Rusia. A fost incidentul (cu avionul) la care a participat unul dintre piloții acestei structuri, 100% va spun că a fost unul dintre participanții la puci. Până acum nu am facut pubic acest lucru. Dar eu, Melih Gökçek, va spun că relațiile noastre cu Rusia au fost stricate de aceste canalii”.
turcia
El a adăugat că „statul paralel” vrea izolarea Turciei pe arena internațională. „Ieri am avut un invitat din Rusia – un conilier al lui Putin, care era de aceeasi parare” – a spus Gökçek, fără a preciza numele consilierului.

Amintim ca, pe 15 iulie, militari din Turcia au declarat că au preluat puterea in stat, au blocat podul peste strâmtoarea Bosfor și au încercat să dezarmeze poliția. Mai târziu, conducerea Turciei a informat ca a reusit sa previna o lovitură de stat militară.

Autoritățile au declarat că în organizarea revoltei au fost implicati unii reprezentanți ai Forțelor Aeriene din Turcia și poliția militară. În timpul ciocnirilor din Istanbul și Ankara au fost ucisi zeci de oameni.

sursa: paginaderusia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.