Opt lucruri incredibile pe care nu le știai despre China

1-China execută de trei ori mai multi oameni decat restul lumii. Pentru 2008 Amnesty International a estimat ca au fost aproximativ 1718 de execuţii, dar unii analisti spun ca numarul real ar fi in jur de 6000. Numărul exact este un secret de stat.

Tribunal chinezesc2- Numarul de cretini din China il depaseste pe cel din Italia. Datorita expasiunii rapide a crestinismului in China, numarul acestora este estimat la 54 milioane (40 milioane protestanţii şi 14 milioane catolici). Italia are doar 47.4 milioane de creştini, adica cu 12% mai puţin decât China.

3- Peste 4000 de copii nascuti in preajma Jocurilor Olimpice din China au fost numiti „Jocurile Olimpice” (in chineza „Aoyun”).

4- China foloseşte 45 miliarde betisoare de lemn pe an. Ca sa va faceti o idee, petru fabricarea lor se folosesc aproximativ 1,7 milioane de metri cubi de cherestea sau 25 de milioane de copaci pe deplin crescuti.

5- 200 milioane de oameni din China trăiesc cu mai puţin de 1 dolar (3lei) pe zi. Rata sărăciei în China a fost de 10% din populaţie în 2004.

foto: Reuters UK

6- Peste 700 de milioane de oameni din China beau apă poluată. China are circa 20% din poţia lumii, dar numai 7% din resursele de apă la nivel mondial. Pentru a face lucrurile si mai rele, 90% din apele subterane oraşelor şi 75% din râurile şi lacurile sale sunt poluate.

7- Peste 50% din mărfurile contrafăcute din UE provin din China.

8- In China inca mai exita persoane bolnave de ciuma.

sursa: zori.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *