Patru lucruri pe care, probabil, nu le ştiai despre miere

Mulți oameni iubesc mierea pentru gustul ei nemaipomenit. Deși este un ingredient versatil ce poate fi folosit în prepararea a numeroase rețele culinare, mierea are și multe beneficii pentru sănătate. Iată 4 noi motive pentru care trebuie să le mulțumim albinelor pentru că ne oferă acest nectar dulce.

1. Ajută la tratarea rănilor
Mierea și-a căpătat, pe bună dreptate, reputația de ingredient vindecător încă din cele mai vechi timpuri. Datorită calităților antibacteriene poate fi folosită ca unguent pentru răni deschise. Un studiu publicat în British Journal of Surgery a arătat rezultatele folosirii mierii de către cercetători nigerieni. Astfel, oamenii de știință au folosit miere pentru a trata 59 de bolnavi de ulcer. După câteva zile, starea tuturor bolnavilor s-a îmbunătățit considerabil. De asemenea, la persoanele care prezentau răni infectate, acestea au fost sterilizate după ce timp de o săptămână plăgile au fost unse cu miere.

2. Te scăpa de mătreață
Ai coji în cap? Mierea ar putea rezolva această problemă. Într-un studiu publicat în European Journal of Medical cercetătorii au folosit o soluție diluată de miere (90 la sută miere diluată în apă caldă) pentru a trata 30 de suferinzi de dermatită seboreică, o afecțiune care se manifestă prin leziuni eritematoase (roșii) însoțite de scuame având caracter grăsos, localizate pe pielea capului. Jumătate dintre bolnavi au fost unși cu mixtură de miere, zi de zi, timp de o lună de zile. Senzația de mâncărime a scăzut în intensitate, iar mătreața a dispărut după numai o săptămână de tratament cu miere, în vreme ce leziunile eritematoase s-au vindecat complet în două săptămâni.

3. Crește nivelul energetic
Mulți oameni cred, în mod eronat, că pentru ei nu sunt buni carbohidrații. Adevărul este însă că mulți dintre carbohidrați sunt prezenți într-o varietate de produse sănătoase precum fructele, legumele și nucile/alunele. În plus, sistemul digestiv are nevoie de carbohidrați pentru a produce glucoză, care trimit energie la celule, țesuturi și organe. Iar mierea este un aliment excelent atunci când este vorba de furnizarea de energie. În plus, este o gustare recomandată înainte de un antrenament.

4. Liniștește tusea
În sezonul rece, mierea este un adevărat dar ceresc. Potrivit unor studii de specialitate mierea este un extraordinar calmant al tusei și, în plus, îmbunătățește somnul. În același timp, mierea este benefică pentru calmarea gâtului iritat.

sursa: independent.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *