Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

PERICOL pentru omenire în viitorul apropiat! Rezistenţa la antibiotice

Omenirea riscă să se întoarcă la era dinaintea penicilinei dacă naţiunile cele mai dezvoltate nu cooperează pentru a combate ameninţarea pe care o reprezintă bacteriile rezistente la antibiotice şi nu sunt găsite mijloacele pentru a finanţa cercetarea într-o medicină nouă, mai eficientă, a avertizat ministrul Sănătăţii din Germania.

Vorbind înaintea primei reuniuni a miniştrilor sănătăţii din Grupul celor 20 de economii dezvoltate şi în curs de dezvoltare, Hermann Groehe a spus că este nevoie de mai multă colaborare pentru a minimiza riscul reprezentat de posibile pandemii.

„Nu trebuie să existe o revenire la era pre-penicilină”, a declarat el pentru Reuters într-un interviu publicat cu o zi înainte de începerea reuniunii.

„Ar fi o evoluţie dramatică dacă o armă atât de importantă împotriva agenţilor patogeni periculoşi ne-ar fi luată… (Asta ar însemna) că am putea pierde o armă chiar şi împotriva unei boli infecţioase minore”, a spus Groehe.

Antibiotice ca penicilina sunt printre cele mai mari progrese medicale din istoria omenirii, permiţând tratarea a nenumărate infecţii bacteriene care înainte însemnau întotdeauna o condamnare la moarte.

Dar decenii de supra-prescripţie, de exemplu pentru a accelera înmulţirea şi creşterea animalelor sau pentru a trata boli umane împotriva cărora antibioticele nu au efect, au condus la dezvoltarea unor tulpini rezistente ale multor bacterii.

Un raport al Uniunii Europene de anul trecut a constatat că noi tulpini rezistente de bacterii au fost responsabile pentru mai mult de 25.000 de decese pe an doar în blocul celor 28 de naţiuni.

Groehe a menţionat printre modalităţile de promovare a cercetării creşterea perioadei de brevetare pentru a recompensa companiile farmaceutice care au dezvoltat noi antibiotice, precum şi diferite forme de parteneriat public-privat în care societăţile ar fi recompensate financiar pentru crearea de antibiotice noi.

Groehe şi-a exprimat dorinţa de a vedea ţările G-20 jucând un rol de lider în regiunile lor, cu promisiunea de ajutor în combaterea epidemiilor pentru a încuraja o mai mare deschidere faţă de crizele de sănătate.

sursa: jurnal.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.