Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Nu o spun românii, o spun străinii: ”România este singura țară din Balcani care a creat cultură înaltă, de importanță mondială”

romania

Un tânăr politolog din Rusia a declarat într-o conferință că România joacă un rol foarte important în lume. Alexandr Bovdunov a afirmat că România este singura țară din Balcani care a creat cultură înaltă de importanță mondială, potrivit sputnik.md.

Cu toate acestea, în ceea ce privește politica, România este deficitară.Sărăcia, migrația, integrarea în Uniunea Europeană sunt lucruri care au anulat importanța țării, a mai precizat  Alexandr Bovdunov.

„România joacă un rol foarte important. Dacă vorbim despre spațiul balcanic, România a creat cea mai diversificată cultură din această zonă. Specificul istoriei române în care s-a creat societatea este că ea nu a fost distrusă total în perioada cuceririi otomane. Pentru că în țările slave, de exemplu în Bulgaria sau Serbia, structura socială pre-otomană a fost distrusă total, și din acest punct de vedere creația culturală a fost stopată pe nivelul masei, pe nivelul țărănimii care nu a fost legată de cultura înaltă care a fost otomană”, a declarat Bovdunov.

România are o cultură de o importanță mondială, nu doar europeană. Marea Unire de la 1918 și întreaga politică ante și interbelică nu au fost altceva decât manifestarea pragmatică a culturii române.

„Despre cultura care este creată în acest ansamblu a vorbit filosoful rus Constantin Leontiev, care a zis că numai ierarhia și sensul ierarhic creează cultură înaltă. Și noi vedem că numai România în spațiul balcanic a creat cultură înaltă de importanță mondială, nu numai europeană. Vârful acestei creații culturale a fost perioada interbelică. Poate la asta s-au adăugat Marea Unire și toate procesele politice, dar a fost și vârful creației culturale”, susține Alexandr Bovdunov.

Cu toate acestea, sub aspect politic, România este un subiect foarte slab și nu este tratată cum trebuie la nivel mondial, este de părere Alexandr Bovdunov.

„Acest lucru (cultura înaltă a României, n.r.) nu este văzut dacă vorbim despre România numai ca subiect politic. Pentru că România ca actor politic este un subiect foarte slab. Și oamenii în Rusia sau alte regiuni ale lumii, când ascultă despre România, ascultă despre ce? Ascultă despre sărăcie, despre integrarea europeană și migrație, și acest subiect foarte important de cultură înaltă română nu există în spațiul media. Nu există nu numai pentru oamenii de rând, ea nu există nici pentru elita politică, culturală și din acest punct de vedere România nu este tratată cum trebuie”, a mai declarat politologul,.

Alexandr Bovdunov este politolog, publicist și conducător al centrului analitic Katehon.

Articol relatat de portalul b1.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.