Povestea celei mai cunoscute feline din lume, leul care apare ca generic la filmele companiei Metro-Goldwyn-Mayer

mgm-logo

 Leul celebru este cel care apare ca generic la filmele companiei Metro-Goldwyn-Mayer (MGM).

Leul ca logo a fost creat de directorul artsitic al Studiourilor Paramount, Lionel S. Reiss.

Din 1917, când studioul s-a format prin contopirea studioului lui Samul Goldwyn cu studioul Metro Pictures al lui Marcus Loew și cu compania lui Louis B. Mayer în 1924 au fost șapte lei diferiți folosiți ca logo MGM.

Deși s-au făcut mereu referințe la mascotă cu denumirea Leo the Lion (Leul Leo), numai leul folosit începând din 1957 s-a numit Leo. Iată denumirile corecte ale leilor: Slats (1916-1928),Jackie (1928-1956), Telly (1927–1932), Coffee (1932–1934), Tanner (1934-1956)George (1956-1958) și Leo (1958-până în prezent).

A apărut și o legendă privitoare la răgetul leului MGM. Compania ar fi vrut ca genericul să fie mut, însă doi delincvenți,Boris Regina și Karl Maninovsky, care plănuiau să spargă o bancă, au încercat să folosească un depozit gol din apropierea studiourilor, ca să-și schimbe hainele și să poată fugi.

leul

Leul Jackie este înregistrat în timp ce rage

Culmea este că acolo tocmai se filma faimosul leu. Cum au apărut hoții, animalul l-a atacat pe Maninovsky provocându-i răni așa de grave, încât a murit. Regina ar fi putut să scape, dar a fost lovit mortal de o mașină de poliție care tocmai sosise la fața locului.

S-a zvonit că așa a rămas înregistrat din întâmplare celebrul răget. Însă a fost o invenție bine ticluită. A doua legendă, apărută în 2010, este o deformare a celei anterioare. De astă data, victimele ar fi fost chiar antrenorul leului Slats și două asistente care ar fi murit în timpul filmării.

Adevărul este că antrenorul lui Slats a fost Volney Phifer, care a murit în 1974 la 76 de ani. Slats murise cu decenii înainte, deci nu a avut cum să-l devoreze. Singura agresiune legată de un leu și MGM este cea suferită de un antrenor în 2010. Acesta a supraviețuit unui atac neașteptat din partea unui exemplar din hotelul cazinou MGM Grand Las Vegas. Însă aceste animale nu au nici o legătură cu leii care rag cunoscuți din celebrul logo.

SURSA

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *