Connect with us

Hi, what are you looking for?

Generale

Localitatea cu cel mai scump pământ din România. Cât poate costa un hectar de teren!

comuna matca

Este vorba de localitatea Matca, din județul Galați, unde aproape jumătate din cele 8.000 de hectare ale comunei sunt cultivate cu legume, iar 800 de hectare sunt acoperite cu solarii, scrie Adevărul.

Aproximativ 15 la sută din toate solariile din România se află la Matca, unde se produc anual peste 200 de milioane de kilograme de legume.

Un hectar de teren agricol dintr-o comună gălățeană costă și 30.000 de euro, aproape de trei ori mai mult decât în Olanda.

Hectarul de teren arabil a ajuns la prețuri amețitoare în Matca, în principal datorită prosperității financiare de care se bucură localnicii, iar 10.000 de metri pătrați de pământ costă chiar și 40.000 de euro, prețuri duble sau chiar triple față de Franța sau Olanda.

„Toată lumea de la noi are solarii, fie că vorbim despre fermieri sau despre profesori ori salariaţi ai primăriei. Doar copiii şi bătrânii neputincioşi nu muncesc în solarii”, spune primarul din Matca, Nelu Costea, care este, la rândul său, fermier.

„La noi sunt mai multe magazine de folie şi de alte lucruri necesare agriculturii decât magazine obişnuite”, a adăugat edilul celor 12.000 de locuitori din Matca.

În această localitate din vecinătatea orașului Tecuci, asistații sociali sunt foarte puțini, doar cei care nu pot lucra (aproximativ 40 de persoane) apelând la ajutoare.

„Ai noştri nu au timp de bârfă şi de mâncat seminţe. Din timpul pierdut vine sărăcia! Dacă şi în restul României ar munci lumea măcar 50% din ce muncim noi, aici, ţara noastră ar fi departe, domnule. Ar fi bogăţie mare”, mai spune primarul Nelu Costea, pentru Adevărul.

Interesant este că zona nu dispune de un sistem de irigații, dar nici de un un curs de apă care să îi alimenteze pe grădinari. Culturile sunt udate cu apă scoase din puțuri individuale, iar apoi este circulată prin sisteme moderne, care asigură amestecul cu substanțe nutritive și încălzirea solariilor.

Articol relatat de portalul greatnews.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.