Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Principalele CAUZE ale hipertensiunii arteriale pe care le ignorați

hipertensiune

Hipertensiunea arterială, sau tensiunea arterială crescută, poate fi definită ca tensiune în artere. Arterele sunt cruciale pentru sănătatea dvs., deoarece acestea sunt vasele care transportă sângele de la inimă spre alte zone din organism.

Dacă aveți hipertensiune arterială, nu sunteți singurii. De fapt, aceasta este o afecțiune foarte des întâlnită, spre exemplu unul din trei adulți din Statele Unite este afectat de ea. Din păcate, aceasta este o problemă gravă de sănătate, motiv pentru care afecțiunea dată este poreclită ucigașul tăcut.

 Cauzele hipertensiunii arteriale

După cum s-a menționat, aceasta este o problemă comună la adulți, cele mai multe cazuri de tensiune arterială crescută ne având o cauză specifică. Acest gen de tensiune arterială crescută se numește hipertensiune arterială primară și nu are o cauză identificabilă. Ea se dezvoltă treptat și afectează în mod lent persoana.

Pentru alții, hipertensiune arterială este rezultatul afecțiunii lor curente, cum ar fi problemele cardiace și renale. Această afecțiune este cunoscută sub numele de hipertensiune secundară. Ea tinde să apară dintr-o dată, spre deosebire de hipertensiunea primară. Alte afecțiuni care pot duce la hipertensiune arterială includ tumorile suprarenale ale glandei, apneea obstructivă de somn și problemele cu glanda tiroidă. Oameni care fac abuz de droguri, cum ar fi amfetaminele și cocaina, pot dezvolta hipertensiune arterială. Anumite afecțiuni medicale, în special cei care se nasc cu defecte ale vaselor sanguine pot avea, de asemenea, tensiunea arterială ridicată. Alte cauze includ abuzul de alcool și utilizarea unor medicamente, cum ar fi căile de atac la rece. Cu toate că mai mult de 90% din cazurile de hipertensiune arterială nu au o cauză specifică, există o serie de factori de risc care cresc riscul de dobândire a acestei afecțiuni. Acești factori includ următoarele:

Vârsta: cu cât sunteți mai în vârstă, cu atât mai mari sunt șansele de a avea tensiune arterială crescută.

Familia: Dacă cineva din familia dumneavoastră a avut hipertensiune arterială, ați putea de asemenea să o dobândiți.

Dieta: Dacă mâncați alimente cu un conținut crescut de sare, ați putea avea hipertensiune arterială.

Stilul de viață: dacă alegeți să stați mereu în fața televizorului și să nu faceți nimic, dvs. vă creșteți riscul de a dezvolta această afecțiune.

Greutatea: Supraponderabilitatea sau obezitatea pot duce la hipertensiune arterială.

Este important să mențineți un stil de viață sănătos, dacă doriți să combateți tensiunea arterială crescută. Chiar dacă aveți deja această boală, totuși este folositor să deveniți mai activ și să consumați alimente sănătoase.

Sursa: stethnews.com.

Articol relatat de portalul sanatos.tv.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.