Connect with us

Hi, what are you looking for?

Utile

Produsul natural al bunicii pentru îndeletnicirile casnice: oţetul și 40 de modalități inedite de a-l utiliza

otet-alb

Oţetul alb are multiple întrebuînţări. Cu ajutorul acestuia se pot curăţa şi lustrui diverse obiecte, sau poate fi utilizat ca erbicid. În plus, amestecat cu puţînă apă, poate înlocui multe dîntre produsele de igienizat sau dezînfectat pe care orice gospodînă le are în casă.

  1. Improspătaţi frigiderul. Curăţaţi rafturile şi pereţii acestuia cu o soluţie formată din jumătate apă şi jumatate oţet.
  2. Curăţaţi ceştile de cafea şi cele de ceai cu oţet şi sare (sau bicarbonat de sodiu), în părţi egale.
  3. Eliminaţi mirosurile. Curăţaţi recipientele de plastic cu o cârpă înmuiată în oţet.
  4. Distrugeţi germenii din baie. Pulverizaţi oţet de jur împrejurul chiuvetei şi a căzii.
  5. Pentru a elimîna urmele lucioase ale fierului de călcat de pe ţesături, dar şi petele de antiperspirant, frecaţi zona uşor cu oţet şi apoi ştergeţi cu o cârpă uscată.
  6. Igienizaţi toaleta. Turnaţi o ceaşcă de oţet alb distilat în vasul de wc. Lăsaţi amestecul să acţioneze peste noapte. Frecaţi bine cu o perie de toaletă şi clătiţi.
  7. Îndepărtaţi petele de pe covor cu o pasta din 2 linguri de oţet alb distilat şi 1/4 cană de sare sau bicarbonat de sodiu. Frecaţi pata şi lăsaţi să se usuce şi aspiraţi resturile.
  8. Reîmprospătaţi-vă pensulele. Pentru a îndepărta vopseaua veche, puneţi pensulele într-o oală în care adaugaţi puţin oţet. Înmuiaţi-le timp de o oră şi apoi lăsaţi să fiarbă oala câteva minute la foc mic. Se scurg pensulele şi se clătesc.
  9. Ştergeţi robinetele murdare şi îndepărtaţi calcarul cu o pastă dintr-o linguriţă de oţet şi două linguriţe de sareşi aplicaţi soluţia pe robinete. Se va freca bine cu o cârpă şi se va clăti.
  10. Diminuaţi încărcarea electrostatica a hainelor. Adaugaţi 1/2 ceaşcă de oţet alb distilat la ciclul de spălare.
  11. Oferiţi şosetelor vechi şi hainelor pătate de transpiraţie un aspect nou prin înmuierea acestora într-o soluţie de oţet peste noapte. Se adaugă 1 ceaşca de oţet alb distilat într-o oală mare cu apă.
  12. Recondiţionaţi genţile şi pantofii. Ştergeţi cu oţet alb distilat genţile de piele şi pantofii. În acest mod le veţi oferi strălucire şi veţi reuşi să ascundeţi cutele acestora.
  13. Îndepărtaţi buruienile. Udaţi planta cu suficient oţet pentru ca acesta să ajungă la rădăcini.
  14. Revigoraţi florile care se vlăguiesc şi încep să se usuce prin introducerea lor în apa în care aţi adăugat o linguriţă de zahăr şi o lingură de oţet alb.
  15. Puneţi capăt mâncărimilor. Înmuiaţi un tampon de vată în oţet alb şi tamponaţi înţepăturile de ţânţar şi insecte.
  16. Dinţi albi. Spălaţi-vă pe dinţi o dată pe săptămână cu oţet distilat. Scufundaţi periuţa de dinti în oţet şi periaţi dinţii bine.
  17. Întăriţi-vă unghiile. Înainte de a oferi un luciu unghiilor, ştergeţi-le cu un tampon de vată înmuiat în oţet distilat.
  18. Feriţi de îngheţ geamurile maşinii. Spălaţi geamurile cu o soluţie compusă din trei părţi de oţet alb distilat şi o parte apă. Aciditatea împiedică formarea gheţii.
  19. Oferiţi strălucire blanei cainelui dvs. Pulverizaţi pe blana cainelui dvs. o soluţie compusă din oţet distilat şi apă (la un litru de apă o ceaşcă de oţet distilat) pentru a îndepărta puricii şi căpuşelor din blana animalului.
  20. Distrugeţi bacteriile din carne. Marinaţi carnea în oţet pentru a o frăgezi şi a distruge bacteriile. Pentru aceasta, preparaţi un amestec din 1/4 ceaşcă de oţet balsamic pentru fiecare 2 kg de carne în care amestecaţi şi ierburi şi condimente. Gătiţi carnea fără să o clatiţi.
  21. Preveniti spargerea ouălor prin adăugarea în apa de fiert a două linguri de oţet.
  22. Dezinfectaţi cuptorul cu microunde. Umpleţi un bol mic în care puneţi în părţi egale apă şi oţet şi lăsaţi-l în cuptorul cu microunde timp de 5 minute. Aburul care va ieşi din acest amestec va ajuta la desprinderea mizeriei din cuptor. Ştergeţi apoi cu o cârpă umedă.
  23. Curăţaţi resturile din borcan prin turnarea a câtorva picături de oţet. Puneţi capacul şi agitaţi bine. Resturile vor aluneca, fiind uşor de îndepărtat.
  24. Spalaţi fructele şi legumele. Adăugaţi două linguri de oţet alb distilat într-o halbă. Soluţia distruge pesticidele mai mult decât o poate face apa simplă.
  25. Slăbiţi un şurub ruginit. Pentru a putea scoate un şurub ruginit este suficient să turnaţi puţin oţet pe lângă acesta.
  26. Îndepărtaţi guma din ţesături sau păr. În acest scop se va încălzi un bol mic de oţet în cuptorul cu microunde. Se va pune oţet cald peste gumă pentru a se dizolva.
  27. Feriţi brânza de mucegaiuri. Împachetaţi brânza într-o ţesătură îmbibată cu oţet, aşezaţi-o apoi într-un recipient estanş în frigider.
  28. Reînnoiţi buretele de baie. Pentru aceasta înmuiaţi buretele într-o soluţie compusă în părţi egale de apa şi oţet şi ţineţi 24 de ore buretele pentru a se dizolva reziduurile de săpun.
  29. Eliminaţi ceara. Dacă există ceară topită pe mobilier sau podele, ştergeţi-le uşor cu o cârpă înmuiată într-o soluţie din părţi egale de oţet alb şi apă.
  30. Faceţi o baie relaxantă. Adaugaţi 1/2 ceaşcă de oţet în apa caldă de baie pentru a vă relaxa. Oţetul îndepartează pielea moartă, lăsând-o moale şi netedă.
  31. Oferiţi strălucire părului. Îndepărtaţi impurităţile din păr folosind la clătirea părului o lingură de oţet, o dată pe lună.
  32. Ştergeţi urmele de creion sau pastel desenate de copii pe pereţi sau podea. Înmuiaţi o periuţă de dinţi în oţet alb şi frecaţi uşor.
  33. Împrospătaţi ţesăturile. Umpleţi o sticlă cu pulverizator cu oţet alb şi împrăştiaţ-o prin casă pentru a neutraliza mirosurile din ţesături, covoare, pantofi sau orice altă suprafaţă asemanătoare.
  34. Autocolante lipicioase. Nu zgâriaţi resturile rămase după dezlipirea autocolantelor sau a etichetelor. Aplicaţi oţet şi lăsaţi-l să acţioneze câteva minute, iar apoi îndepărtaţi uşor lipiciul.
  35. Curăţarea maşinii de spălat vase şi a cafetierei. Îndepărtaţi acumulările de săpun şi reziduuri alimentare prin turnarea unei ceşti de oţet în maşina goală de spălat vase sau în cafetieră, o dată pe lună şi lăsaţi-le să îşi facă un ciclu complet.
  36. Pregătiţi-vă grătarul pentru vara prin pulverizarea pe o folie de aluminiu a unei cantăţi mici de oţet alb. Frecaţi grătarul bine.
  37. Restabiliţi presiunea duşului. Dacă vi se înfundă duşul cu depozite de minerale, puneţi-l timp de 15 minute într-un amestec de apă cu oţet (1/2 ceasca de oţet la un litru de apă).
  38. Curăţaţi-vă foarfecele. Când lamele foarfecelor devin lipicioase, ştergeţi-le cu o cârpă înmuiată în oţet alb fără să stricaţi lamele acestora.
  39. Eliminaţi mătreaţa. Folosiţi, o dată pe săptămână, după şamponare, o cană de oţet de cidru cu care vă veţi clăti scalpul. Lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clătiţi bine cu apă rece.
  40. Catifelaţi-vă pielea crăpată şi bătăturile Înmuiaţi-vă picioarele timp de 20 de minute într-o soluţie preparată dintr-o parte de oţet şi două părţi apă caldă. Oţetul îndepărtează pielea moartă, lăsând picioarele moi şi netede.

sursa: sfatulmedicului.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.