Propunere de etichetare: certificare ortodoxă a produselor alimentare
Credința Ortodoxă nu prevede cerințe formale pentru calitatea produselor alimentare, astfel încât sa fie necesara introducerea unui standard ortodox privind siguranta acestor produse, a declarat, pentru RIA Novosti, Ieromonahul Macarie, un binecunscut comentator on-line.
Președintele Camerei Comisiei Publice privind Politica Socială, Vladimir Slepak, propusese, luni, să se introducă o etichetă specială privind calitatea produselor alimentare, numita „Standard ortodox”, prin analogie cu standardele existente in Iudaism si Islam, privind hrana de tip „cușer” si „halal”.
În plus, s-a propus, nu doar produsele alimentare sa fie amprentate, ci chiar si serviciile sa fie certificate, precum târgurile ortodoxe, expozițiile și pelerinajele.
In Rusia, se asteapta, oricum, ca un Consiliu privind Certificarea Produselor sa fie creat, care sa includa si reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ruse.
„Răspunsul este simplu. Atitudinea fata de hrană, în Creștinism, este destul de diferita fata de cea din Iudaism și Islam” – a raspus parintele, oferind mai multe explicatii privind mancarea de post sau cea de dulce si viziunea ortodoxa asupra acesteia.
Standardele „halal” și „cușer”, din cate stiti, sugerează anumite cerințe privind compoziția și calitatea produselor, pentru religiile amintite mai sus. Spre exemplu, din dieta este exclusa carnea de porc. În Islam, este interzis, spre exemplu, alcoolul. Astfel, pentru a indeplini aceste cerinte religioase, produsele trebuie sa fie supuse unui proces special de certificare.
sursa: lonews.ro