Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Propunere de etichetare: certificare ortodoxă a produselor alimentare

paine buna

Credința Ortodoxă nu prevede cerințe formale pentru calitatea produselor alimentare, astfel încât sa fie necesara introducerea unui standard ortodox privind siguranta acestor produse, a declarat, pentru RIA Novosti, Ieromonahul Macarie, un binecunscut comentator on-line.

Președintele Camerei Comisiei Publice privind Politica Socială, Vladimir Slepak, propusese, luni, să se introducă o etichetă specială privind calitatea produselor alimentare, numita „Standard ortodox”, prin analogie cu standardele existente in Iudaism si Islam, privind hrana de tip „cușer” si „halal”.

În plus, s-a propus, nu doar produsele alimentare sa fie amprentate, ci chiar si serviciile sa fie certificate, precum târgurile ortodoxe, expozițiile și pelerinajele.

In Rusia, se asteapta, oricum, ca un Consiliu privind Certificarea Produselor sa fie creat, care sa includa si reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Răspunsul este simplu. Atitudinea fata de hrană, în Creștinism, este destul de diferita fata de cea din Iudaism și Islam” – a raspus parintele, oferind mai multe explicatii privind mancarea de post sau cea de dulce si viziunea ortodoxa asupra acesteia.

Standardele „halal” și „cușer”, din cate stiti, sugerează anumite cerințe privind compoziția și calitatea produselor, pentru religiile amintite mai sus. Spre exemplu, din dieta este exclusa carnea de porc. În Islam, este interzis, spre exemplu, alcoolul. Astfel, pentru a indeplini aceste cerinte religioase, produsele trebuie sa fie supuse unui proces special de certificare.

sursa: lonews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.