Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Propunere șoc la vârful UE! Se va înființa un guvern transnațional

merkel-schulz-hollande-101-_v-videoweblPresedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, propune intr-un articol ce va fi publicat luni de cotidianul Frankfurter Allgemeine inlocuirea actualei Comisii Europene (CE) cu un guvern european autentic, care sa fie controlat de un parlament bicameral, consemneaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Conform propunerii avansate de Schulz, una dintre cele doua camere ar urma sa fie actualul Parlament European, iar cealalta ar fi alcatuita din reprezentanti ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene.

Presedintele PE isi justifica initiativa prin faptul ca o asemenea schema este cunoscuta de cetateni prin prisma experientei din propriile lor tari si astfel deciziile luate in interiorul UE ar deveni in opinia sa mai transparente.

Schulz mai considera ca in acest mod nemultumirile cetatenilor nu vor mai fi indreptate catre Uniunea Europeana in ansamblul ei, intrucat li s-ar oferi posibilitatea sa inlocuiasca la urne guvernul european.

El mentioneaza in articol ca una dintre problemele UE in prezent este ca cetatenii nu stiu exact ce face aceasta Uniune si uneori ea este acuzata de probleme care isi au originea in deciziile luate de statele membre.

Schulz sustine ca prin propunerea sa nu cere ‘mai multa Europa’, ci o definire clara ‘a ceea ce pot cetatenii sa astepte de la UE’.

Uniunea Europeana, mai noteaza presedintele PE, trebuie sa se concentreze pe problemele ce nu pot fi rezolvate individual de statele membre si in acelasi timp sa nu se amestece in acele chestiuni care pot fi solutionate la nivel regional sau national.

sursa: aktual24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.