Putin, băiat cuminte! Cine este mâna dreaptă a lui Putin: femeia de care ascultă cu sfințenie

putin sub papuc

Președintele Rusiei Vladimir Putin este un conducător autoritari și puternic, dar chiar și el are un om fără a cărui aprobare nu ia nicio decizie. Mâna dreaptă a lui Putin este Elvira Nabiullina, guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei.

Economia Rusiei a trecut printr-o perioadă neagră din cauza preţului scăzut al petrolului, principalul produs de export al ţării, din cauza corupţiei şi din cauza sancţiunilor impuse de Occident, însă, în tot acest peisaj demoralizator, Banca Centrală a Rusiei a fost un model de competenţă şi politică tehnocrată, iar din 2013, BCR sub conducerea guvernatoarei Nabiullina a ajutat statul să rămână pe linia de plutire, scrie Business Magazin.

Potrivit The Economist, Elvira Nabiullina s-a născut pe 29 octombrie 1963 în Ufa, capitala Republicii Barcortostan. Mâna dreaptă a lui Putin are rădăcini umile. Mama ei a lucrat într-o fabrică, iar tatăl a fost un simplu șofer.

După venirea sa la conducerea Rusiei, Vladimir Putin a încredințat politica economică a statului unui cadru de profesioniști cu viziuni curajoase. Printre aceştia se afla şi Nabiullina, care a devenit ministru adjunct al economiei în 2000 și ministru în 2007, o experiență pe care o numește ca fiind „cea mai influentă” cu privire la abordarea ei în domeniul pe care îl conduce.

sursa: stiripesurse.ro

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *