Rețea de peste 700 de tuneluri, descoperită în Germania. Scopul acestor construcții este un mister

foto: Caves of Nottingham

O retea de peste 700 de tuneluri secrete subpamantene a fost descoperita in Germania. Desi galeriile au fost construite intre secolele al X-lea si al XIII-lea, scopul acestor labirinturi ciudate este un mister.

Sa fi fost construite ca morminte pentru sufletul celor dragi, ca incaperi destinate ritualurilor sau ca refugii?, se intreaba Sott.

Mai multi locuitori din Germania au descoperit intamplator tuneluri. De exemplu, o familie din orasul Glonn, de langa Munchen, detine un labirint subteran ciudat, care se gaseste sub proprietatea lor. Acesta are cel putin 25 de metri lungime si pare sa fi fost sapata inca din Evul Mediu.

Explorarea acestor tuneluri secrete este o activitate de pionierat in Germania. O agentie arheologica si-a manifestat interesul pentru acest fenomen extrem de neobisnuit. Astfel de labirinturi au fost descoperite in intreaga Europa, din Ungaria pana in Spania, dar nimeni nu stie de ce au fost ele construite.

Cel putin 700 de incaperi au fost gasite in Bavaria si alte 500 in Austria. Se presupune ca ele au fost construite de catre elfi, niste fiinte fabuloase care apar in mitologiile nordice. Potrivit unor legende, aici ar fi trait gnomii, niste creaturi mitice care locuiau in subteran.

Tunelurile sunt adesea foarte lungi, avand intre 20 si 50 de metri. Pamantul din Bavaria este literalmente perforat de aceste labirinturi subterane si nimeni nu stie cine le-a construit.

Arheologii sunt intrigati de existenta acestor tuneluri, mai ales ca acestea sunt complet goale si par a fi curate, ca si cum ar fi fost folosite ca lacasuri pentru spirite.

S-au efectuat cateva analize in care s-a folosit datarea cu carbon si acestea au indicat ca galeriile sunt construite intre secolele al X-lea si al XIII-lea. O bucata de carbune recuperata dintr-un tunel s-a dovedit a fi din perioada cuprinsa intre anii 950 si 1050 d.Hr.

Este clar faptul ca tunelurile au fost construite de catre profesionisti. Ei au sapat galeriile stand in genunchi si folosind diverse instrumente. In jurul anului 1200, labirinturile subterane au fost completate si intrarile au fost blocate. Reteaua de tuneluri si mai ales scopul cu care a fost construita raman insa enigme.

sursa: ziare.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *