Dacă țineți post sau urmați un regim vegetarian și aveți nevoie de un desert special pentru o zi sau un eveniment important, puteți apela la acest tort raw-vegan (crud și fără ingrediente de origine animală).

Pentru cremă, puteți folosi orice fel de fructe de pădure vă plac, chiar și un amestec de afine, zmeură, coacăze, căpșuni etc. Fructele de pădure se găsesc în afara sezonului în supermarketuri, congelate, la pungi.

Cheesecake cu Afine Fără Foc

Ingrediente blat

• 1 cană de miez de floarea-soarelui
• 1 ½ căni de curmale
• 1 linguriță de esență de vanilie

Ingrediente cremă

• 2 căni de caju
• 2 căni de afine proaspete sau congelate
• ½ cană de miere
• 1 ½ linguriță de suc de lămâie
• 1 vârf de cuțit de sare

Preparare

Începeți prin a pune la înmuiat nucile caju în apă (de două ori cantitatea lor, sau cât să le cuprindă). Puteți face acest lucru cu o seară înainte. Cu cât mai multe ore stau la înmuiat, cu atât mai ușor vor fi de procesat, iar crema va ieși mai pufoasă. În plus, vor fi mai ușor de digerat.

Dacă vă grăbiți și doriți să preparați tortul în aceeași zi, lăsați-le la hidratat 2-3 ore.

Pentru a pregăti blatul, sau crusta, răsturnați miezul de floarea-soarelui în vasul blenderului. Adăugați curmalele și mixați până obțineți o pastă omogenă, lipicioasă. Adăugați la final esența de vanilie și mai amestecați o dată.

Nu vă faceți griji dacă nu aveți în casă un robot de bucătărie sau un blender. Puteți măcina curmalele prin mașina de tocat carne, la fel și miezul de floarea-soarelui. Amestecați-le apoi într-un bol.

Presați compoziția obținută într-o formă de tort cu degetele, apoi tipăriți și nivelați cu dosul unei linguri, pentru a obține o suprafață plată și egală. Aceasta va fi baza tortului.

Până preparați crema, introduceți forma în frigider.

Pentru a prepara crema, scurgeți nucile caju de apă și clătiți-le. Puneți-le în robot împreună cu afinele (decongelate), mierea de albine și sarea. Mixați la viteză mare până obțineți o cremă fină, omogenă. Gustați de dulce, și dacă mai este nevoie, mai adăugați miere de albine.

Turnați crema peste blatul din formă și nivelați. Introduceți tortul în congelator și lăsați-l cel puțin 2 ore. Dacă-l veți lăsa mai mult, se va întări prea tare, și nu-l veți mai putea tăia.

Înainte de a-l tăia felii și servi, lăsați-l la temperatura camerei circa 15 minute.

Articol relatat de portalul lataifas.ro