Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

RISCURI la care te expui prin utilizarea parfumurilor din chimicale PERICULOASE

perfume

Chiar si parfumurile de inalta clasa sunt realizate din chimicale periculoase si netestate, ce ar putea produce probleme de la alergii la distrugeri de hormoni, arata un studiu realizat de Grupul de Lucru pentru Cosmetice Sigure, citat de site-ul ewg.org. O lege din SUA aparuta in anul 1973 (Legea Federala privind Impachetarea si Etichetarea) scuteste in mod explicit pe producatorii de cosmetice in a divulga ingredientele folosite in producerea parfumului. Aceasta lege a permis folosirea unor ingrediente ce nu au fost deloc testate de catre autoritatile nationale cu responsabilitati in sanatate publica.

La initiativa Grupului de Lucru pentru Cosmetice Sigure, au fost trimise 17 marci de parfumuri renumite (cumparate din SUA si Canada) pentru a fi testate la diverse laboratoare independente. In urma cercetarii, s-au descoperit in plus 40 de compusi chimici diferiti, in afara celor 51 de pe etichetele parfumurilor. Din cei 40 de compusi chimici, 38 erau neprecizati pe etichete (pe fiecare din cele 17 marci, exista cel putin 1 ingredient nelistat).

In medie, fiecare parfum continea 10 alergeni (antigeni care produc reacţii alergice) ce pot declansa diverse reactii, de la astm la dureri de cap si pana la diverse dermatite. Unul din parfumurile testate (Giorgio Armani Acqua Di Gio) continea numai putin de 19 alergeni.

Un lucru si mai grav e acela ca s-au descoperit 10 chimicale care pot distruge sistemul endocrin (hormonal), fiecare parfum continand in medie 4 astfel de chimicale. Astfel, parfumurile Halle by Halle Berry, Quicksilver si Jennifer Lopez J. Lo Glow – toate contineau cate 7 distrugatori endocrini – 6 imitatori de estrogen şi un distrugător al glandei tiroide.

Printre chimicalele care distrug sistemul endocrin, putem aminti moscurile sintetice Galaxolide, Tonalide si dietilftalat. Dietilftalatul a fost dovedit ca este implicat in defectele reproductive ale copiilor de *** masculin, in distrugerea spermei la barbati si in hiperactivitatea copiilor.

Alte ingrediente din parfumuri sunt cunoscute pentru ca reactioneaza cu aerul din interiorul caselor, pentru a forma formaldehida, particulele ultrafine si alti poluanti. Acesti compusi chimici periculosi se mai gasesc de asemenea si in sampoane, lotiuni, detergenti si sapunuri.

Asa ca atunci cand mai mirosim un parfum de trandafiri, sa fim constienti de faptul ca acel parfum are mai putine arome naturale, ci mai multi sintetici petrochimici daunatori.

sursa: almeea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.