Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Riscurile la care te expui dacă foloseşti beţişoarele de urechi. Sfaturi pentru o igienă corectă

Woman cleaning ear using cotton stick

Woman cleaning ear using cotton stick

Cerumenul secretat de urechi are rolul de a proteja impotriva germenilor si a bacteriilor.

Corpul nostru are un echilibru, se curăță el singur, urechile se curăță singure,” explică dr. Ana Maria Apostol, medic specialist ORL.

În fiecare zi urechea secretă o cantitate nouă de ceară, așa că prin folosirea în mod repetat a bețișoarelor cu vată nu facem decât să împingem ceara în interiorul urechii.

Se formează de la zi la zi, strat dupa strat, împins spre timpan se formează dopul de ceară,” spune dr. Ana Maria Apostol.

În plus, folosite cu neatenție, bețișoarele pot chiar să zgârie urechea, iar aceste mici leziuni se pot infecta și pot duce la apariția otitei externe. Igiena urechii ar trebui să fie mult mai simplă.

Noi trebuie să spălăm în pavilion urechea și să o ștergem după baie, doar stergem pavilionul și atâta tot,” precizează dr. Ana Maria Apostol.

Există însă persoane care au o secreție abundentă de cerumen și astfel au probleme cu dopurile de ceară, chiar dacă nu folosesc bețișoare. În aceste cazuri medicii recomandă ca toaleta urechii să se facă într-un cabinet ORL și nu acasă.

sursa: digi24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.