Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

S-a săturat lumea de mondializare. Președintele unui stat sud-american vrea să renunțe la calendarul Gregorian

2-ceas-solar-zorilor

Președintele unui stat sud-american vrea să renunțe la calendarul Gregorian, la care se raportează aproape toată planeta.

Soluția lui Evo Morales, președintele Boliviei, este înlocuirea calendarului Gregorian cu cel folosit de populația indigenă a țării, scrie BBC.

”Revenirea la calendarul strămoșesc este o parte a refacerii identității noastre”, a spus Morales, în timpul sărbătoririlor Anului Nou de către grupul indigen Aymara, din care și face parte.

Nu este pentru prima oară când conducerea Boliviei vrea să schimbe felul în care este măsurat timpul. În urmă cu doi ani, ceasul de pe fațada Congresului din capitala La Paz a fost modificat, astfel încât sensul său a fost contrar acelor de ceasornic.

”Calendarul indigen, cu 13 luni de câte 28 de zile, este mult mai ”curat” decât cel Gregorian, în care lungimea lunilor diferă.

Pe 21 iunie, Solstițiul de Iarnă al emisferei sudice, este considerată ”ziua zero” de calendarul indigen și marchează începutul unui nou an.

Marți, mulți bolivieni au sărbătorit intrarea în anul 5.524. Președintele Morales a declarat ziua de 21 iunie sărbătoare națională în 2010.

sursa: greatnews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.