Savanții au descris starea pe care o au oamenii cu un minut înainte să moară

 

Sfarsitul vietii vine cu o senzatie de film de groaza pentru fiecare dintre noi.

Conform specialistilor de la American Society of Chemists, senzatia oamenilor cu un minut inainte sa moara este la fel ca cea pe care o au atunci cand se uita la un film horror.

Creierul reactioneaza la fel in ambele cazuri.

Frica are un efect interesant pentru organism. Atunci cand avem aceasta senzatie, simturile transmit semnale catre talamus, zona a creierului care participa la preluarea impulsurilor nervoase. Corpul incearca sa lupte pentru a supravietui, dar nu gaseste solutia de care sa se agate, scrie divahair.

Nivelul de adrenalina creste simtitor in ultimele 60 de secunde de viata, in special atunci cand omul are un accident ori este atacat de cineva. Tipatul va fi prima reactie a organismului in astfel de momente. Exact ca in filmele horror. Personajele urmarite de criminal incep sa tipe, desi stiu ca aceasta reactie nu le va ajuta sa scape.

Pentru a se intelege mai bine prin ce trec oamenii in ultimul minut din viata lor, cercetatorii au oferit un exemplu. Atunci cand o persoana este injunghiata ori lovita puternic, i se opresc inima si respiratia, dar creierul lucreaza intens. Se pare ca acesta este motivul pentru care cei care s-au intors din moarte clinica au declarat ca au vazut o luminita salvatoare. Daca medicii intervin in acest stadiu, persoana respectiva poate fi readusa la viata, altfel va intra in moarte biologica, scrie caplimpede.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *