Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Secrete ascunse despre făina albă. Ar fi bine să le cunoști

faina

În primul rând în America, standardul în materie de dietă predispune la apariția a numeroase boli cronice și chiar favorizează moartea.

Producția de alimente s-a dezvoltat în așa fel încât ceea ce oamenii ajung să consume îi ucide încet, dar sigur. Făina albă este unul dintre alimentele profund nocive pentru organism care sunt consumate zilnic!

În 1910, Curtea Districtuală Federală Missouri a declarat făina albă ca fiind improprie pentru alimentaţia umană. Dar, din păcate, potrivit H.W. Wiley, primul şef al „Food and Drug Administration”, punerea în aplicare a acestei legi a fost „oprită prin influenţa politică a producătorilor de făină” şi „nu printr-o încălcare a avizelor date de FDA”.

În zilele noastre, făina se face din grâu care este tratat cu fungicide, pesticide, insecticide de la răsaduri până la depozit. Din anul 1910 au fost aprobate până în ziua de azi utilizarea a peste 55 de diferite substanţe chimice în industria agricolă.

Iată mai jos câteva din secretele pe care industria panificaţiei nu şi-ar dori să le aflaţi:

Făina albă nu conține elemente nutritive

Producătorii de făină albă scot mai întâi tărâţele din bobul de grâu – este vorba despre cele șase straturi exterioare şi germen care conţin 76% din vitaminele şi minerale prezente în grâu. 97% din fibrele alimentare sunt, de asemenea, pierdute. Se elimină toată vitamina E, 50% din calciu, 70% din fosfor, fier, magneziu şi vitaminele B.

În făină sunt adăugați numeroși aditivi

După îndepărtarea tuturor straturilor exterioare (care includ nutrienţii), făina este decolorată, conservată şi tratată cu dioxid de clor. Este albită în continuare prin adăugarea de cretă, alaun şi carbonat de amoniu pentru a o face să arate mai atrăgătoare pentru consumator. Un agent anti-sărare numit sorbitan mono-saturat se adaugă în etapa finală. Bromatul de potasiu este, de asemenea, adăugat în făina albă. Este un oxidant foarte puternic, care distruge celulele. Bromatul este considerat un agent cancerigen de categoria 2B (= posibil carcinogen pentru om) de către Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului (IARC).

Făina albă este un insecticid natural

Ştiaţi că, dacă o insectă ajunge în sacul de făină albă şi începe să o mănânce, insecta va muri? De câte ori nu aţi găsit insecte moarte în sacul de făină? Făina albă este un insecticid natural, pentru că ucide orice insectă care încearcă să trăiască din consumul ei. Ce te face să crezi că pentru tine este în regulă dacă o consumi?

Făina albă conţine L-cisteină

Acest aminoacid neesenţial se adaugă la cele mai multe produse de patiserie convenţionale pentru a accelera prelucrarea industrială. L-cisteina se găsește în majoritatea aluaturilor de pizza, paste, produse de patiserie şi chifle fast-food.

L-cisteina poate fi sintetizată în laborator, dar metodele de producţie mai ieftine includ pene de raţă, păr uman, pene de pui şi coarne de vacă.

Făina albă conţine alloxan, substanţă care provoacă apariţia diabetului

Făina albă conţine alloxan, care face ca pâinea să aibă un aspect proaspăt şi curat. Studiile arată că alloxanul distruge celulele beta ale pancreasului, celule care produc insulina.

Efectele nocive ale alloxanului în ceea ce priveşte pancreasul sunt atât de grave încât Manualul de Medicină Naturală numeşte această substanță „o toxină puternică a beta-celulelor pancreatice”.

Din păcate, deși se ştie că alloxanul este atât de toxic pentru organism, OMS (Organizaţia Mondială a Sănătății) încă permite companiilor să-l folosească atunci când procesează alimentele.

Din fericire pentru noi, studiile au descoperit că efectele alloxanului pot fi inversate cu ajutorul vitaminei E, în conformitate cu rezultatele obţinute de dr. Gary Null în urma unui experiment efectuat pe şoareci, cărora le-au fost administrate ambele substanţe.

La început li s-a administrat alloxan, iar apoi vitamina E. S-a constatat că efectele toxice ale alloxanului au fost eliminate după administrarea vitaminei E.

O alternativă mult mai sănătoasă la produsele de panificație din făină albă sunt cele obținute din făină neagră, care este mult mai puțin procesată.

sursa: exclusivenews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.